DruštvoEkonomijaVesti

Er Srbija uvodi letove do Amana, Liona i Sočija

Nacionalna aviokompanija Er Srbija od 1. juna pokreće direktne redovne letove između Beograda i Amana, glavnog grada Jordana, a dva dana kasnije biće uspostavljen i redovan avio-saobraćaj na liniji između Beograd i Liona u Francuskoj.

Avio-karte za Aman i Lion su u prodaji od danas.

Takođe, u planu je pokretanje redovnih letova do Sočija u Rusiji od 2. juna, saopštila je kompanija.

Letovi na relaciji Beograd – Aman obavljaće se četiri puta nedeljno tokom cele godine, osim u zimskom periodu, kada će se obavljati tri nedeljna leta.

Uspostavljanjem te rute, Er Srbija će, preko Beograda, obezbediti dobre konekcije između Amana i drugih destinacija u svojoj mreži, kao što su Berlin, Beč, Cirih, Ljubljana, Milano, Pariz, Prag, Podgorica, Rim, Štutgart, Tivat, Trst, Venecija i Zagreb, dodaju u Er Srbiji.

Uvođenje linije za Aman je prvobitno planirano za leto 2020. godine, ali je zbog pandemije korona virusa odloženo.

Direktne letove na ovoj ruti je do 2001. godine obavljao JAT – Jugoslovenski aerotransport.

Kao glavni i najveći grad Jordana, Aman je ekonomski, politički i kulturni centar zemlje, a jedan od kontinuirano najduže naseljenih gradova na svetu, Aman se danas nalazi među najposećenijim destinacijama na Bliskom istoku, čiju glavnu atrakciju predstavlja stari deo grada sa uskim ulicama i brojnim bazarima.

“Odluka o uvođenju letova za Aman rezultat je strateškog značaja obnove našeg prisustva u regionu Bliskog istoka, dok je planirano uspostavljanje linije za Soči posledica važnosti ruskog tržišta za Er Srbiju, kao i činjenice da ovaj turistički centar nema dovoljno međunarodnih letova”, kaže viši menadžer prodaje u Er Srbiji Boško Rupić.

Dodao je da se Er Srbija, zahvaljujući uspešnim linijama za Krasnodar i Rostov na Donu, pozicionirala kao jedna od aviokompanija sa najvećim tržišnim udelom između Rusije i regiona Balkana.

“Fokusirani smo i na jačanje našeg prisustva u Francuskoj, zbog čega uspostavljamo letove za Lion, tržište sa velikim potencijalom i jedan od najbogatijih regiona u zemlji. Radujemo se širenju naše mreže novim destinacijama i nastavljamo sa ekspanzijom i tokom narednog perioda”, rekao je Rupić.

U saopštenju se navodi da će se letovi do Liona, treće destinacije Er Srbije u Francuskoj, posle Pariza i Nice, obavljati dva puta nedeljno.

Iz kompanije dodaju da će uvođenjem linije za Lion, preko Beograda, ponuditi dobre konekcije između tog grada i drugih destinacija u svojoj mreži, kao što su Atina, Bukurešt, Istanbul, Larnaka, Podgorica, Sarajevo, Skoplje, Sofija, Solun, Tirana i Tivat.

Kao treći najveći grad u Francuskoj, smešten na ušću reka Saone i Rone, Lion odiše bogatom istorijom.

Stari deo grada, koji je pod zaštitom Uneska, jedno je od najvećih područja renesansne arhitekture u Evropi, a sam Lion, prepoznatljiv po uskim ulicama, kojima su nekad prolazili trgovci svilom, danas je moderan i urban grad, pun tradicionalnih restorana i znamenitosti koje posetioce vraćaju u doba renesanse.

U planu je da srpski nacionalni avio-prevoznik saobraća dva puta nedeljno između Beograda i Sočija, omogućavajući dobru konekciju sa zapadnom Evropom koja trenutno nije povezana direktnim letovima sa mondenskim letovalištem na crnomorskoj obali.

Uspostavljanjem ove rute, Er Srbija će, preko Beograda, pružiti povoljne konekcije između Sočija i drugih destinacija u svojoj mreži, kao što su Berlin, Beč, Cirih, Dizeldorf, London, Ljubljana, Milano, Pariz, Prag, Podgorica, Rim, Tivat, Venecija i Zagreb.

Kao deo Kavkaske rivijere, Soči je jedno od retkih mesta u Rusiji sa suptropskom klimom koju odlikuju duga leta i blage zime.

Grad u kojem su koncentrisani svi klimatski i prirodni potencijali za kompletan odmor i uživanje, jedno je od omiljenih odredišta kako domaćih, tako i stranih turista, koji sa plaža mogu uživati u pogledu na planine prekrivene snegom.

Kada su u pitanju letovi između Beograda i Sočija, Er Srbija je u procesu dobijanja neophodnih dozvola od relevantnih vazduhoplovnih vlasti, nakon čega će letovi biti dostupni za prodaju.

 

Izvor: Tanjug

Foto: Danas

Podeli