DruštvoVesti

Buhić u Sjenici: Dogovoreni detalji oko početka radova na auto-putu

U Sjenici je održan sastanak rukovodstva te opštine i predstavnika Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije, JP “Putevi Srbije” i izvođača radova na auto-putu koji će proći kroz Sandžak.

Na sastanku u Sjenici, kom je u delegaciji Vlade Srbije, odnosno resornog ministarstva, prisustvovao i državni sekretar Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Enes Buhić, dogovorene su aktivnosti oko pripremnih radnji za početak izgradnje auto-puta, a kako se očekuje, radi se o polovini marta ove godine.

Buhić je ranije za RTV NP  govorio o važnosti projekata ministarstva čiji je državni sekretar, a pored budućeg auto-puta, od značaja su i radovi na putnim pravcima od Tutina do Novog Pazara, te budući kapitalni projekti, rekonstrukcija puta od Novog Pazara do Raške i dionice Novi Pazar – Ribariće. Bolja putna infrastruktura u Sandžaku je vizija držve i Ministrastvo građevinarstva predano je ostvarenju te vizije, koja je u interesu građana, izjavio je tada za RTV NP i TV Prva, državni sekretar Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Enes Buhić,

Kako se čulo tokom sastanka, polovinom marta bi trebala da počne izgradnja kampa za smještaj angažovanih na izgradnji dionice auto-puta kroz Sjeničko-peštersku visoravan. Predviđeno je da izgradnja kampa bude u Dugoj Poljani, odnosno dionici budeće petlje na auto-putu.

Konstatovano je da je izgradnja dionice auto-puta od Duge Poljane do Požege od izuzetnog značaja za Srbiju, posebno građane Sandžaka kojima će auto-put biti od životnog značaja. Auto-put će značiti brži prevoz robe i putnika i preduslov za dolazak investitora u ovu regiju.

Izvor: MGSI

A.N.

Podeli