Sport

Popić: Najbitniji opstanak u KLS, sve preko je iskorak

Novi trener košarkaša Novog Pazara Milan Popić rekao je da je najbitnije izboriti opstanak u Košarkaškoj ligi Srbije (KLS), a da bi sve preko toga predstavljalo iskorak.

“Ne može istovremeno rezultat i razigravanje mladih. Opstanak bi trebalo da je siguran, ali po prirodi sam optimista. Nadam se da možemo i više od toga. Verujem u ono što radim. Dosta očekujem od mladih”, rekao je Popić.

On ima 44 godine, a prethodne sezone radio je u Kuvajtu.

Od onih sa značajnijim učinkom u minulom prvenstvu, ostao je samo bek i kapiten Altin Islamović.

Plejmejker povrtanik Džordon Teli iz SAD nastupao je za Pazarce u takmičarskoj 2022/23, dok je drugi organizator igre Ognjen Miculović u tom klubu početni deo sezone 2023/24.

Spoljnu liniju kompletiraju Amerikanac Rahim Entoni, Stefan Stevanović pristigao iz Jagodine i internacionalac iz Indije Ulhas Satjanarajan.

Na pozicijama tri, četiri i pet su pojačanje iz Vršca Luka Šebrek, doskorašnji prvotimac kraljevačke Sloge Bogdan Savić, Tajson Džekson iz SAD i akvizicija iz OKK Beograda Lazar Nekić.

U timu su još mladi Ahmed Jerebičanin, Emad Numanović, Besim Brunčević i Hamza Aličković.

“Zadovoljan sam kako su me momci prihvatili, kao i njihovom radnom etikom. Hvala i upravi na ukazanom poverenju. Tokom priprema smo pomalo neočekivano dobili Dinamo iz Bukurešta. Možda to nije realna slika, ali je dokaz da možemo. Najbitnije je da uživamo u igri”, ocenio je Popić.

“Volim tranziciju, ali je KLS malo sporija. To sad treba da se uklopi. Težiću da bude vica, da lopta ide, da ne igraju samo dvojica, a da ostali gledaju. Hoću da su svih petorica na terenu opasni po koš, normalno uz jaku odbranu”, dodao je on.

Novi Pazar će na startu KLS, početkom narednog meseca, biti domaćin Radničkom iz Kragujevca.

M. Minić

 

Podeli