Sport

Protiv Mladenovca za superligaški baraž (subota, 20.30)

Odbojkaši Novog Pazara dočekuju ekipu Mladenovca u 22. kolu Prve lige Srbije, kojim se završava drugostepeno takmičenje.

Novi Pazar se bori za superligaški baraž, a Mladenovac za opstanak. Domaćin zavisi od sebe, što nije slučaj sa gostima.

Pazarci su trenutno drugoplasirani na tabeli sa skorom 16/5, dok su Mladenovčani na pretposlednjem, 11. mestu sa 6/15.

Da su u prošlom kolu slavili u Kleku, izabranici Eldana Novalića igrali bi sa Mladenovcem za prestiž. Ovako, moraju da zapnu do kraja.

Protiv Kleka smo ušli opušteno, s obzirom da je Spartak u Ljigu ‘kiksnuo’ protiv Novog Sada (i izgubio sa 1:3 u setovima). To nas je koštalo poraza (2:3). Sa Mladenovcem bi trebalo da pokažemo da smo zasluženo drugi i da obezbedimo baraž”, rekao je srednji bloker Novog Pazara Marko Božović.

“Mladenovčani su bolj nego jesenas. Predvodi ih mladi korektor Andrija Tomić, dok igrom dobro diriguje naš bivši saigrač Nikola Micić. Pozivam navijače da dođu i bodre nas, barem kao protiv Spartaka. Želimo da pokažemo da imamo najbolju odbojkašku publiku”, dodao je on.

Pazarci bi pobedom produžili sezonu makar za još dve utakmice baraža za Superligu. U doigravanju bi ih sačekao Niš, koji je bio pretposlednji u elitnom karavanu.

“Svesni smo grešaka u Kleku, što ne bi smeli da ponovimo protiv Mladenovca. Trebalo bi da dobijemo na individualni i timski kvalitet, da ih pomerimo servisom i odigramo odbranu na visokom nivou. Ovo je poslednji korak ka baražu, koji je bio cilj i pre početka sezone. S publikom bi svima bilo lakše”, ocenio je tehničar Novopazaraca Andrej Huzejrović.

Novi Pazar i Mladenovac igraju u subotu od 20.30 u Dvorani Sportske akademije Douš.

M. Minić

 

Podeli