Sport

Hamad ispao posle maratona

Teniser Srbije Hamad Međedović poražen je od Mađara Fabijana Marožana sa 2:3 u setovima (6:2, 1:6, 6:3, 1:6, 4:6), u prvom kolu Otvorenog prvenstva SAD u Njujorku.

Kvalifikant iz Novog Pazara, koji je 137. na ATP listi, dobio je prvi set brejkovima u prvom i sedmom gemu. Marožan je uzvratio u drugom, kada je oduzeo servis rivalu u četvrtom i šestom gemu.

Međedović je uzeo treći set zahvaljujući brejku u četvrtom gemu, ali je 51. teniser sveta izjednačio na 2:2, pošto je u četvrtom setu iskoristio slabosti Pazarca na početnom udarcu u drugom i šestom gemu.

Mađarski teniser stigao je do plasmana u narednu rundu brejkom u devetom gemu petog seta. Prethodno je Hamad svoju šansu propustio u šestom pri vođstvu od 3:2.

Meč je trajao tri časa i 16 minuta.

Marožana u drugom kolu čeka peti nosilac Danil Medvedev iz Rusije.

Peti sa ATP liste, Medvedev je na startu takmičenja za dva časa i 33 minuta slavio u četiri seta (6:3, 3:6, 6:3, 6:1) protiv svetskog reketa broj 66 Dušana Lajovića iz Srbije.

Otvoreno prvenstvo SAD na tvrdoj podlozi igra se za nagradni fond od 75 miliona dolara. Trofej u muškom singlu brani srpski teniser Novak Đoković.

M. Minić

Podeli