Sport

Kiril Georgijev predvodi ŠK Ina Dizajn Novi Pazar

Šahovski klub Ina Dizajn Novi Pazar će 30. i 31. avgusta biti domaćin prvog dela takmičenja u Drugoj ligi centralne Srbije Zapad – Zona 2.

“Zadovoljni smo zbog organizacije Druge, ali i Prve lige Centralne Srbije. Zahvalni smo našem generalnom sponzoru. Imamo odličnu saradnju sa Šahovskim savezom Srbije, gradskim sportskim institucijama i dijasporom. Priredićemo još mnogo jakih turnira u predstojećem periodu”, rekao je predsednik pazarskog kluba Halit Husović.

Osim Novopazaraca, u Hotelu Atlas nadmetaće se još užička Sloboda, Smederevski šah klub, Ražanj, Prva petoletka iz Trstenika i Trepča iz Kosovske Mitrovice.

“Mislim da imamo realne šanse da i ove godine uđemo u viši rang. Zadovoljstvo je što će na našoj prvoj tabli igrati slavni Kiril Georgijev. Organizovali smo školska takmičenja u prvoj polovini godine, koja su okupila oko 1.000 dečaka i devojčica. Potencijala ima”, ocenio je prvotimac Novopazaraca Andrej Šekularac.

Osim Šekularca i bugarskog velemajstora Georgijeva, jednog od najboljih svetskih šahista devedesetih i u prvoj deceniji 20. veka, Inu Dizajn Novi Pazar će ove sezone predstavljati još intermajstori Nikola Nikolovski i Mladen Milenković, FIDE majstori Efim Muratović i kapiten Sulejman Suljović, kao i Emir Turković.

Prvo kolo u Hotelu Atlas startuje u petak od 16 časova.

“Drago mi je što ćemo biti u epicentru šahovskih dešavanja. Klub je oformio kvalitetan sastav i rukovodsto. Odlično rade. Nastavićemo da budemo dobri domaćini i da podržavamo pazarski sport”, naveo je generalni sekretar gradskog Sportskog saveza Nermin Zećirović.

M. Minić

 

Podeli