DruštvoVesti

Lekić: Sećanje na žrtve Sjeverina odgovornost je prema budućim generacijama

”Danas sa tugom i gorčinom, obeležavamo 32 godine od jednog, od najmračnijih trenutaka u našoj istoriji, zločina u Sjeverinu. Na današnji dan, sećamo se naših sunarodnika otetih i ubijenih samo zbog svog imena i vere”, navodi predsednik SDP-a Samir Lekić.
Lekić u informaciji dostavljenoj medijima navodi da svaka godina koja je prošla podseća na ”našu obavezu da ne zaboravimo”.
”Sećanje na ove nevine živote nije samo pitanje prošlosti—ono je naša odgovornost prema budućim generacijama. Za zadovoljenje pravde uslov su istina i sećanje. Duboko saosećamo sa porodicama žrtava. Njihova bol je i naša, njihova tuga je rana celog Sandžaka, ali i cele države. I danas kao i sve duge i bolne 32 godine tražimo da se istina o da se svi odgovorni za ovaj stravični zločin konačno privedu pravdi” naglašava predsednik SDP-a Samir Lekić.
”Naša je obaveza da zajedno istrajemo u tome da Sjeverin i sve druge nevine žrtve ne budu samo statistika ili sećanje na zločin, već simboli naše snage, jedinstva i želje za pravednijom i boljom budućnošću. Ne smemo dozvoliti da se zločini poput ovoga ikada više ponove” ističe Lekić.
S.K

Podeli