DruštvoVesti

Bulić (SBR): Glavni krivci huškači i nalogodavci jučerašnjih incidenata

Komentarišući jučerašnje događaje predsednik Stranke budućnosti i razvoja Ferid Bulić kazao je  da je glavni krivac za ono što se desilo juče u Novom Pazaru ’’to što Disciplinska komisija Fudbalskog Saveza Srbije donosila i donosi  loše odluke prema Fudbalskom klubu Novi Pazar’’

On je istakao da su godinama unazad građani i navijači onemogućeni da prisustvuju utakmicama i postavio pitanje o dvostrukim aršinima prema ovdašnjem klubu, koji se, rekao je, kažnjava drastično, a navijači onemogućavaju da prisutsvuju utakmicama.

Dodao je da su i neodgovorni pojedinci i političari danima unazad huškali omladinu na onakvo ponašanje.

’’Njihov doprinos je bio ključan da imamo onakve slike koje ne želi niko u našem gradu. Omladina je izmanipulisana zarad jeftinih političkih poena, određenih političkih aktera’’ ističe Bulić.

Dalje navodi da će ta stranka od Tužilaštva i pravosudnih organa tražiti ukidanje pritvora i da se postupak prema njima vodi u redovnom postupku.

’’Oni koji su najodgovorniji i najveći krivci su zapravo nalogodavci i huškači. Policija i Tužilaštvo prema njima treba da preduzmu mere, a to su pre svega neodgovorni pojedinci i političari koji su pozivali na loše ponašanje na ulicama i na stadionima, što nije dobro ni za naš grad, ni za bilo koga’’ poručuje Bulić.

Dodaje da fudbal mora biti mimo politike i da se nikako ne sme koristiti za političke obračune.

’’Fudbal je nešto što pripada svima i to je nešto što treba da bude ponos svim građanima’’ izričit je Bulić.

On je pohvalio ponašanje i delovanje pripadnika policije iz Novog Pazara i načenika PU Novi Pazar tokom jučerašnjih dešavanja koji, rekao je, uprkos tome što su bili napadnuti, trpeli udarce, kamenice, baklje, nisu preduzimali nikakve mere.

Stranka budućnosti i razvoja tražiće od FSS  da se u budućnosti korektno odnose prema FK Novi Pazar i prema navijačima, te da se Novi Pazar tretira na jednak način kao i drugi klubovi, poručio je Bulić.

 

S.K

Podeli