DruštvoVesti

Bačevac pozvao da se uvede dečiji dodatak za peto i šesto dijete

U Skupštini je upravo usvojen rebalans budzeta kojim se nastavljaju ulaganja u izgradnju puteva i železnica, obezbeđuje više novca za poljoprivredu, ulaže u zdravstvo i povećva dečiji dodatak porodicama sa decom. Poslanici SDP-a podržali su danas predlog rebalansa budžeta.

Doktor Muamer Bačevac, narodni poslanik SDP-a, pozvao je u govoru u Narodnoj skupštini da se dečiji dodatak proširi i na peto i šesto dijete “jer svaka žena koja se danas opredeli na peto i šesto dijetete je heroj i ona zaslužuje finansijsku podršku države”.

Doktor Bačevac je u Skupštini pohvalio značajno povećanje dečijeg dodatka za prvo, druge, treće i četvrto dijete i podsetio na prethodne inicijative i podršku koju su ideji da se dečiji dodatak proširi pružili predsednik drzave i bivša predsednica vlade Ana Brnabić i izrazio nadu da će se u bliskom periodu rešiti ovaj problem.

“Danas djecu nije lako odgajati, imati četvoro, petoro ili šestoro djece je veliki finansijski izdatak i velika odgovornost. I zato tražim od svih vas da u budućem periodu poradite na ovom pitanju i da i ovu grupu porodica uvrstimo u pomoć koju  država u ovom teškom finansijskom trenutku ipak izdašno daje,” zaključio je doktor Bačevac.

S.K
Podeli