Sport

Bokserski klub Novi Pazar: Medalje kao dokaz kvaliteta

Bokserski klub Novi Pazar zaslužio je priznanje kao najbolji muški kolektiv na Prvenstvu Srbije. Pazarci su na četvorodnevnom takmičenju u Beogradu osvojili po tri zlatne i srebrne medalje.

“Imali smo šestoro boksera i plasirali se u šest finala. Još jednom smo dokazali da smo jedan od najozbiljnijih bokserskih klubova u državi. Medalje su potvrda kvaliteta naših boraca”, rekao je sportski direktor Pazaraca Selver Lekpek na konferenciji za novinare u Dvorani Sportske akademije Douš.

Početkom oktobra planiran je kamp u Novom Pazaru, gde će boraviti i bokseri iz Nemačke.

“Grad i pazarski Sportski savez uložili su mnogo u infrastrukturu, razvoj naših boksera i trenera. Plod toga su ovih šest finala na Prvenstvu Srbije i zvanje najboljeg kluba u muškoj konkurenciji”, naveo je generalni sekretar gradskog Sportskog saveza Nermin Zećirović.

Svetska prvenstva kao naredni izazovi

Novopazarske boksere u Beogradu su predvodili treneri Alan Bičenov i Sedad Bukvić.

“Otprilike smo ovo i očekivali. Zadovoljni smo. Nastavljamo dalje. Očekuju nas Svetsko prvenstvo za mlade i Svetsko prvenstvo za žene”, kazao je Bukvić.

Svetsko prvenstvo za uzrast do 22 godine u Budvi na programu je od 20. oktobra do 6. novembra.

“Nadam se da ćemo imati četvoro predstavnika na predstojeća dva šampionata sveta. Verujem da ćemo se dobro spremiti i da će svi biti kandidati za medalje”, izjavio je Bičenov.

Treća titula za Mavrića

Zlatnu medalju u Beogradu kod seniora osvojio je Ahmed Mavrić u kategoriji do 80 kilograma, što je njegova treća titula.

“Ovo je veliki uspeh za mene, ali i ceo Novi Pazar. Zahvalan sam klubu, trenerima, gradskom Sportskom savezu i čitavom mom timu. Pratio me je i Ferid Čalaković, naravno i moj otac”, rekao je Mavrić.

Najsjajnijim odličjima okitili su se još omladinci Iljaz Šaćirović i Hamza Rašljanin u kategorijama do 63,5, odnosno do 71 kilograma.

“Bilo nas je sedmoro u kategoriji i svi su želeli zlato. Opravdao sam očekivanja i zaslužio mesto u reprezentaciji na Svetskom prvenstvu za mlade u Budvi”, naveo je Rašljanin.

Srebrne medalje u Beogradu uzeli su Džejlan Toskić kod seniora lakših od 67 kilograma, seniorka Kristina Kuluhova u kategoriji do 63,5 kilograma i omladinac Admir Kasmešničanin kod boraca sa težinskim limitom na 60 kilograma.

Na Prvenstvu Srbije u boksu nastupili su takmičari iz 57 klubova.

M. Minić

Podeli