DruštvoVesti

Održan sastanak tima za mentalno zdravlje mladih

Sastanak tima za mentalno zdravlje Grada Novog Pazara sa predstavnicima svih relevantnih organizacija koje se bave sprovodjenjem istog programa na nivou drzave održan je danas u Kancelariji za mlede.

“Ono što je veoma značajno da istaknem je to što su današnjem sastanku prisustvovali ne samo predstavnici lokalnih institucija već i nacionalnih institucija koji zajedničkim snagama sprovode program unapređenja mentalnog zdravlja mladih u celoj Srbiji. Ovaj program se spovodi u 10 gradova Srbije među kojima je i Novi Pazar”, rekla je omladinska radnica Napor Milena Mutavdžić.

Mutavdžić je istala da je tema mentalnog zdravlja mladih aktuela u poslednje četiri godine, a da se ozbiljnije na njoj radi poslednju godinu i da je zadovoljna što su nacionalni programi usmereni na Novi Pazar i da se ulaže maksimalan trud da se i na lokalnom i nacionalnom nivou postignu značajne promene.

 

Marko Petrović iza Saveza izviđača Srbije ističe da je veomavažno da se mladima dodatno pruži podrška i da različiti akteri moraju da unaprede svoje kapacitete na lokalu kako bi mogli adekvatno da odgovore na potrebe mladih kada je u pitanju kako prevencija tako i rešavanje različitih izazova u vezi sa mentalnim zdravljem.

Nacionalni program vezan za mentalno zdravlje mladih upravo ukazuje mladima na to kome se moraju i mogu obratiti za pomoć kada imaju različite izazove.

Biljana Veljović

Podeli