Sport

Fudbaleri Novog Pazara U19 sa velikim ambicijama

Fudbaleri Novog Pazara starosti do 19 godina pobedom nad Partizanom u Beogradu (2:1) otvorili su takmičenje u Omladinskoj ligi Srbije.

Kadir Kurtanović u 20. i Irfan Kahrović u 90. minutu doneli su tri boda ekipi trenera Elvira Muratovića u Sportskom centru Teleoptik, dok je jedini strelac za crno-bele bio Nikola Simić u 51. minutu.

“Prelep osećaj. Drago mi je zbog istorijske pobede. Nadam se da ćemo tako da nastavimo. Prošle sezone bili smo dobri, a sada su došli neki momci što odlično izgledaju i trebalo bi da budemo još bolji. Mislim da nam je mesto u vrhu”, rekao je Irfan Kahrović.

Naredni izazov je Spartak, koji je u prvom kolu u Subotici poražen od Vojvodine (1:2). Meč u Sportskom centru Šutenovac zakazan je za subotu od 17 časova.

“Tek smo krenuli, nepoznanice smo jedni drugima. Ponosni smo na pobedu nad Partizanom, na sve u klubu, a posebno na igrače. Moram da pomenem golmana Saladina Mecinovića. Biće jako teško sa Spartakom. Ekipa nam je dosta dobra. Naša želja je mesto u gornjem delu tabele”, naveo je Elvir Muratović.

Pazarci su tokom leta angažovali Mukadasa Dindija i Skimu Togbea iz Gane, Jamajčanina Ahira Diksona još nekoliko igrača. Ostali su fudbaleri rođeni 2006. godine, a priključeno je i nekoliko kadeta.

“Ostao je kompletan stručni štab. Znali su čime raspolažemo. Iz naše škole izašlo je dosta seniora. Cilj ove sezone je plasman među tri, četiri najbolja tima. Ubeđen sam da će neki momci ostaviti traga u pazarskom superligašu. Omladinska škola Novog Pazara ima 14 takmičarskih selekcija”, kazao je generalni sekretar omladinske škole Pazaraca Adnan Mecinović.

M. Minić

 

Podeli