DruštvoVesti

Novi Pazar dobija podršku za kulturne projekte kroz program “Gradovi u fokusu”

Grad Novi Pazar dobio je podršku Ministarstva kulture za dva važna kulturna projekta u okviru programa “Gradovi u fokusu”, koji će doprineti unapređenju muzeja “Ras” i modernizaciji Kulturnog centra.

Na današnjem sastanku u Palati Srbija u Beogradu, ministar kulture, Nikola Selaković, sastao se sa predstavnicima lokalnih samouprava iz cele Srbije kako bi razgovarali o novim ulaganjima u kulturu. Grad Novi Pazar dobio je značajnu podršku u okviru projekta “Gradovi u fokusu”.

Delegaciju Novog Pazara predvodili su zamenik gradonačelnika Vladimir Marinković i član Gradskog veća Ensar Škrijelj. Na sastanku je potvrđeno da će Ministarstvo kulture finansirati dva značajna projekta u ovom gradu.

Prvi projekat podrazumeva zamenu stolarije na objektu muzeja “Ras”, što će doprineti boljoj zaštiti i očuvanju kulturne baštine. Drugi projekat odnosi se na nadogradnju staklene konstrukcije Kulturnog centra uz ugradnju panoramskog lifta, čime će ovaj objekat postati atraktivniji za posetioce i funkcionalniji za različite kulturne događaje.

Ova ulaganja predstavljaju važan korak ka unapređenju kulturne infrastrukture u Novom Pazaru, što će doprineti razvoju kulturne scene i privlačenju većeg broja posetilaca u ovaj grad.

 

Podeli