DruštvoVesti

Baćićanin: Zukorlić želeo da rad Vijeća direktno ustupi SPP-u

Predsednik Izvršnog odbora Bošnjačkog nacionalnog vijeća Fuad Baćićanin kazao je nakon današnjeg zasedanja da ni jedna stavka iz sporazuma sa Strankom pravde i pomirenja nije ispunjena. On je izrazio žaljenje što bivša predsednica SPP-a Misala Pramenković nije imala snage da se odupre političkom pritisku i uticaju partije i njenog predsednika Usame Zukorlića. BNV mora ostati iznad partijskih interesa i politike, poručio je Baćićanin.

”Ni jedan projekat koji je predviđen sporozumom, ni jedna aktivnost koja je predviđena bila sporozumom nije ispoštovana. Zbog toga mi danas nismo potpisivali nikakav sporazum, jer Bošnjačko nacionalno vijeće mora raditi u interesu svih Bošnjaka u Republici Srbiji, u skladu sa zakonom i u skladu sa aktima Vijeća i interesima bošnjačkog narada” poručio je Baćićanin.

On je izrazio žaljenje što bivša predsednica BNV-a Misala Premenković nije, kako je kazao, ”imala snage da se odupre političkom pritisku i uticaju svoje partije i predsednika SPP-a Usame Zukolića”.

”Nadamo se da će vrlo brzo doći vrijeme kada će se svi većnici Bošnjačkog nacionalnog vijeća oduprijeti političkim pritiscima svojih partija i moći slobodno da rade u interesu svih Bošnjaka. Rad Bošnjačkog nacionalnog vijeća nikada ne smemo spustiti na partijsku politiku i dozvoliti da se partijska politika u bilo kakvom obliku uzdigne iznad rada Bošnjačkog nacionalnog vijeća” isključiv je Baćićanin.

Predsednik IO BNV ističe još da autoritet funkcije predsednika Bošnjačkog nacionalnog vijeća mora biti u službi isključivo bošnjačkog naroda, te da se ne  može se staviti u službu bilo koje stranke, koalicije, niti sme biti žrtva pojedinaca iz politike.

”Kontinuitet političke ideje Bošnjačkog nacionalnog vijeća je u zadnjem periodu u znatnoj meri bioje  ugrožen delovanjem njihove liste, na prvom mjestu predsednika stranke SPP koji je imao želju da rad Bošnjačkog nacionalnog vijeća direktno ustupi svojoj SPP. Mi to nismo mogli dozvoliti” zaključuje Baćićanin.

 

 

 

Senada Kalić

Podeli