DruštvoVesti

U četvrtak sunčano, temperatura do 39 stepeni

U Srbiji će sutra biti pretežno sunčano i veoma toplo, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda. Duvaće slab do umeren istočni i severoistočni. Jutarnja temperatura biće od 16 stepeni do 24, a najviša dnevna od 35 do 39 stepeni. U Beogradu će biti pretežno sunčano i veoma toplo sa maksimalnih 38 stepeni. u Novom Pazaru sunčano i veoma toplo sa maksimalnih 35 stepeni.

Narednih dana, tokom toplotnog talasa, biće pretežno sunčano uz najvišu dnevnu temperaturu u većini mesta od 35 do 40 stepeni i tropske noći u urbanim sredinama. Za dane vikenda i početkom sledeće sedmice uz lokalni razvoj oblačnosti u popodnevnim satima na severu, zapadu i jugozapadu Srbije i retka pojava kratkotrajne kiše ili pljuska sa grmljavinom. u Novom Pazaru nastaviće se sunčano i veoma toplo vreme sa temperaturama do 35 stepeni.

Očekivani dalјi porast temperature vazduha može usloviti tegobe kod hroničnih bolesnika i osetlјivih osoba, pa im se preporučuje da se pridržavaju saveta lekara i smanje fizičke napore. Mogući su nervoza, zamaranje i smanjena koncentracija. Potrebna je adekvatna zaštita od UV zračenja.

A.A.

Podeli