DruštvoVesti

Održan prvi inkluzivno-sportski turnir

Prvi sportsko-inkluzivni turnir u stonom tenisu i pikadu, održan je u sportskoj hali “Doguš” u Novom Pazaru. Ovom prilikom organizovano je takmičenje u obe discipline između sportske ekipe Udruženja gluvih, stonotenisera Novog Pazara i zaposlenih u Sportskom savezu.

“Mi smo došli na ideju da ove godine organizujemo prvi inkluzivno-sportski turnir u stonom tenisu i pikadu. Želja nam je bila da se malo druže stonoteniseri Novog Pazara i zaposleni u Sportskom savezu sa članovima, sportistima Udruženja gluvih i to smo uspeli. Sportski savez je zaista odmah prihvatio ideju, podržao nas, a ja moram naglasiti da je Udruženje gluvih od skoro i član ove organizacije”, kazala je sekretarka Udruženja gluvih i nagluvih Novi Pazar, Amela Alivodić.

“Pohvaliću se činjenicom da među mojim članovima, da tako kažem, zaista ima dobrih spotrtista. Navešću našeg Zahita Tutića koji je učesnik mnogih Olimpijada, svetsskih takmičenja za gluve i doneo je mnogo pehara, pohvala, nagrada sa tih takmičenja”, dodala je Alivodić.

Alivodić je posebno istakla podršku lokalne samouprave i izrazila mišljenje da skoro ni jedna Opština u Srbiji ne pridaje toliko značaja osobama sa invaliditetom i ne pomaže koliko to čini Grad Novi Pazar.

Sekretarka Udruženja gluvih i nagluvih u Novom Pazaru Amela Alivodić, na čiju inicijativu je i organizovan ovaj događaj, izrazila je i zadovoljstvo što je ovu manifestaciju  Sportski savez prepoznao kao značajnu i odmah krenuo u zajedničku realizaciju.

“Ovi divni ljudi su pre skoro šest meseci došli u našu sportsku ustanovu sa idejom da budu naš deo i da osnuju u okviru Sportskog saveza jedno spotrsko udruženje i mi smo smo ih rado prihvatili. Pomogli smo sve što im je pravno bilo potrebno da ispune uslov za pristup i oni su sada pod našim okriljem”, kazao je za RTV Novi Pazar ispred Sportskog saveza, Nermin Zećirović.

“Mi smo svedoci da mnogi sportski kolektivi organizuju letnje kampove za osobe sa invaliditetom te smo i mi tako ovom prilikom hteli da još jednom pokažemo zajedništvo i jedinstvo i da smo svi jednaki”, dodao je Zećirović.

Ovo je bila prilika za druženje u ovim letnjim danima, a za najbolje bile su obezbeđenje i nagrade. Podsetimo, ovu manifestaciju podržao je i Grad Novi Pazar.

 

Biljana Veljović

Podeli