DruštvoVesti

Završeno polaganje prijemnih ispita na DUNP

Na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru  protekla dva dana organizovano je polaganje prijemnih ispita. Broj prijavljenih kandidata za upis u prvu godinu studija veći je od od broja predviđenog konkursom, pa je na većini studijskih programa konkurencija velika.

Prijavljivanje kandidata  za upis na prvu godinu studija na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru pokazalo je  da se budući brucoši najviše interesuju za  studijske programe: arhitektura, farmacija, softversko inženjerstvo i vaspitač u predškolskim ustanovama.  Nivo upisne kvote premašen je i na studijama: rehabilitacije, engleskog jezika i književnosti,  zdravstvene nege i hemije.

Ipak, konačne rezultate  donose prijemni ispiti. A oni  uvek podrazumevaju strepnju i tremu i naravno, više ili manje optimizma i kod kandidata i kod njihovih roditelja. 

Prema preliminarnim rezultatima, koji su objavljeni juče, sva slobodna mesta popunjena su na studijskim programima: arhitektura, farmacija, engleski jezik i književnost, hemija, rehabilitacija i zdravstvena nega. Konačna  rang-lista  će biti objavljena  8. jula, a posle toga počinje upis koji će trajati do 12. jula.

 

Biljana Veljović

Podeli