DruštvoVesti

U jeku radovi na rekonstrukciji OŠ “Stefan Nemanja”

Radovi na rekonstrukciji OŠ “Stefan Nemanja” koji su počeli pre desetak dana već su u poodmakloj fazi. Fiskulturna sala će biti potpuno renovirana, a prema rečima direktora ove škole Edina Dugopoljca, radovi će biti završeni do početka naredne školske godine. Gradonačelnik Nihat Biševac sa saradnicima obišao je danas  radove i zadovoljan je kako oni teku.


“Svi smo zadovoljni kako radovi napreduju i radujemo se što će škola, a naročito fiskulturna sala koja će biti potpuno rekonstruisana biti završeni do početka školske godine. Moram da istaknem da smo imali podršku lokalne samouprave koja već godinama ulaže u obrazovanje velika sredstva za stvaranje boljih uslova za izvođenje nastave i bolje uslove za učenenike”, kazao je direktor ove obrazovne ustanove, Edin Dugopoljac.


“Letnji raspust koristimo za rekonstrukcije škola kojima je to potrebno kako na gradskom tako i na seokom području. Na OŠ “Stefan Nemanja” radi se fasada, termička izolacija i potpuna rekonstrukcija fiskulturne sale. Pre nekoliko godina u potpunu rekonstrukciju ove škole uloženo je oko 550 hiljada evra, ali tada nije bila obuhvaćena  fiskulturna sala, tako da će sada biti”, rekao je za RTV NP, gradonačelnik Nihat Biševac.

“Nikada do sada nisu bile veće investicije u obrazovanje u Novom Pazaru a sve to uz pomoć Vlade Republike Srbije. Naredne godine očekujemo početak rada vrtića kod autobuske stanice, u blizini OŠ “Bratstvo”, izvode se radovi na Školi za dizajn tekstila i kože, Gimnaziji, školi u Muru, renovirana je OŠ “Desanka Maksimović”,  tako da je za sve to uloženo blizu milijardu dinara”, dodao je Biševac.

Biševac je istakao da će se ulaganjem u obrazovanje u velikoj meri poboljšati uslovi za rad i izvođenje nastave u školama i da će đaci imati u potpunosti sve što je potrebno za sticanje znanja.

Biljana Veljović

Podeli