DruštvoHronikaVesti

Poznat datum početka suđenja za ubistvo u Novopazarskoj Banji

Pred Višim sudom u Novom Pazaru, 4.jula biće održano pripremno ročište na suđenju Veljku M. (24) iz Novog Pazara koji je optužen za teško ubistvo sugrađanina Tarika H. (21).

Prema optužnici Višeg tužilaštva u Novom Pazaru Veljku M. se na teret stavlja izvršenje krivičnog dela teško ubistvo i to po tački pet, prvog stava, kojim je predviđena kazna od najmanje 10 godina do doživotnog zatvora onome ko drugog liši života iz “drugih niskih pobuda”. Osim toga, on se tereti i za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Optuženi se tereti da je 14. septembra prošle godine, kada je Tarik H. došao da “vidi u čemu je problem”, iz torbice izvadio pištolj “CZ 99” i njime, bez povoda i razloga, udario žrtvu u glavu, a potom repetirao oružje i ispalio dva hica u pravcu glave Tarika H., nanevši mu povrede opasne po život.

Nakon ukazane pomoći u Opštoj bolnici u Novom Pazaru, Tarik H. je transportovan u Klinički centar Kragujevac gde je dve nedelje kasnije podlegao povredama.

Radio Sto plus/RTVNP

Podeli