DruštvoVesti

Apel maturantima: Na maturu bez automobila

S obzirom da se bliži kraj školske godine iz Odeljenja saobraćajne policije Policijske uprave Novi Pazar apeluju na maturante da na maturske proslave ne idu automobilom u svojstvu vozača. Ukoliko se ipak odluče da voze, neophodan im je oprez u vožnji i strogo poštovanje saobraćajnih propisa. Svi saobraćajni prekršaji biće sankcionisani u skladu sa Zakonom i protiv izvršilaca će biti podnete odgovarajuće prijave nadležnim sudovima – poručuju iz Policijske uprave.

Iz  Odeljenja saobraćajne policije Policijske uprave u Novom Pazaru kažu da će preduzeti sve potrebne mere da se očuva bezbednost svih učesnika u saobraćaju.

Poručnik policije Đorđe Vasović kaže da je dosadašnja praksa pokazala da su najčešći prekršaji koji čine mladi vozači iz oblasti Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima i Zakona o javnom redu i miru:

–              Upravljanje vozilima bez prava na upravljanje, odnosno bez položenog vozačkog ispita

–              Nepropisna – neprilagođena brzina kretanja vozila

–              Upravljanje vozilila pod destvom alkohola i PAS

–              Izbacivanje delova tela van vozila i vožnja na spoljnim delovima karoserije vozila

–              Narušavanje javnog reda i mira korišćenjem mehaničkih izvora buke i zvučnim signalima, motorima, sirenama i sl.

–              Upravljanje vozilima veće snage od dozvoljene (probna VD)

–              Upravljanje  neregistrovanim vozilima ili registrovanim u inostranstvu,

”Svi otkriveni prekršaji od strane policijskih službenika biće sankcionisani u skladu sa Zakonom i protiv izvršilaca će biti podnete odgovarajuće prijave nadležnim sudovima. Na svima nama je, porodici, profesorima, policiji, medijima, da podsećamo koliko je odgovornosti i pažnje potrebno kada se upravlja vozilom u cilju izbegavanja tragičnih posledica”, poručuje poručnik policije Đorđe Vasović.

Podeli