DruštvoVesti

Volonteri novopazarske KZM posetili Sajam nauke i tehnologije

Više od 50 mladih, volontera Kancelarije za mlade posetili su Sajam nauke i tehnologije. Ova poseta omogućena je zahvaljujući angažovanju Kancelarije za mlade, koja je organizovala putovanje i prisustvo na ovom značajnom događaju.

Ministarstvo turizma i omladine je tokom sajma održalo panel diskusiju na kojoj je naglašena važnost omladinskih centara. Posebno je istaknuta vrednost Regionalnog omladinskog centra u Novom Pazaru, za čiju izgradnju Ministarstvo izdvaja 660 miliona dinara.

Mladi iz Novog Pazara imali su priliku da se upoznaju sa najnovijim dostignućima u oblasti nauke i tehnologije, kao i da učestvuju u interaktivnim prezentacijama. Između ostalog, mogli su da isprobaju VR naočare i druga tehnološka otkrića koja su bila izložena na sajmu.

Posebnu zahvalnost izrazili su Ministarstvu turizma i omladine, koje je omogućilo mladima iz Novog Pazara da budu deo ovog izuzetnog događaja. Ova poseta ne samo da je pružila mladima priliku da steknu nova znanja i iskustva već je i ojačala saradnju.

Na Beogradskom Sajmu pod sloganom “Inspirišemo razvoj”, od 21. do 24. maja održava se 66. Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća, saopštila je pres služba Beogradskog sajma i navela da se očekuje oko 600 domaćih i stranih izlagača i drugih učesnika iz oko 30 zemalja.

 

 

Podeli