Sport

Neizvesno u Srpskoj ligi Zapad: Jošanicu čeka teška borba do kraja

Četiri kola pre kraja takmičenja u Srpskoj ligi Zapad, fudbaleri Jošanice su 12. na tabeli sa 26 bodova i do kraja ih čeka teška borba za opstanak.

Jošanica je u seriji od četiri nerešena ishoda, poslednji bez golova protiv vodećeg Borca 1926 iz Čačka u Novopazarskoj Banji.

Novopazarce je pre mesec dana preuzeo trener Izet Ljajić, koji je nasledio Stanišu Sretenovića.

Ljajićevi izabranici do kraja, tim redom, gostuju Vrelo Sportu, dočekuju tim Omladinca iz Zablaća, igraju protiv Takova u Gornjem Milanovcu i domaćini su petrovačkoj Slogi 33.

Za status strepe sve ekipe plasirane ispod sedmog mesta. U zoni ispadanja među zonaše su klubovi rangirani između 14. i poslednjeg, 16 mesta – Sloga 33 sa 25, Vrelo Sport sa 21 i Mihajlovac sa 18 bodova.

Broj timova koji će se iz trećeg preseliti u četvrti rang srpskog fudbala može biti i veći, ako članstvo u Prvoj ligi Srbije ne sačuvaju Metalac i Sloboda.

U drugostepenom karavanu ostalo je da se odigraju još dva kola, a trenutno su Užičani i Milanovčani ispod crte.

Ukoliko bi tako ostalo do kraja, iz Srpske lige Zapad ispali bi svi plasirani od 12. do 16. mesta.

Siguran opstanak Jošanici bi donela 11. pozicija na kraju, koju trenutno drži Zlatibor. Kolektiv iz Čajetine ima četiri boda više od Pazaraca.

Nije odlučena ni borba za šampionsku titulu u Srpskoj ligi Zapad. Najbliži joj je Borac 1926 sa 66 bodova, ali planove po pitanju prvoligaške promocije Čačanima bi mogao da pokvari FAP. Drugoplasirani Pribojci su na cifri od 63 boda.

M. Minić

Podeli