DruštvoPoslednjeVesti

Ljajić: Krajem ove nedelje počinje izgradnja i rekontrukcija puteva na Pešteri, u Sjenici i Tutinu

Predsednik SDP-a Srbije Rasim Ljajić rekao je za RTV Novi Pazar da je na sastanku sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, direktorom JP “Putevi Srbije” Zoranom Drobnjakom i direktorom preduzeća “Novi Pazar put” Aleksandrom Grbovićem dogovoreno da se krajem ove nedelje krene sa rekonstrukcijom putnog pravca Tuitn – Mehov krš, početkom izgradnje puta Tutin – Vuča, prema granici sa Crnom Gorom, kao i asfaltiranjem puta Baćica – Rasno u dužini od 6 kilometara.

“Novi Pazar put” već krajem nedelje kreće sa radovima na ovim dogovorenim deonicama, a ukupni troškovi iznose oko 6 miliona evra”, kazao je Ljajić.

Ljajić je dodao i da je put Baćica – Rasno jedina saobraćajnica koja do sada nije asfaltirana u okviru rekonstrukcije i izgradnje novih putnih pravaca na Pešteri.

“Sve ovo dramatično poboljšava kvalitet života na Pešterskoj visoravni, omogućava povratak ljudi koji su iseljeni, ali i ceo region čini primamljivim za ulaganja, posebno u sektoru poljoprivrede”, rekao je predsednik SDPS.

Takođe, navodi Ljajić, na sastanku je razgovarano o  izgradnji, asfaltiranju i rekonstrukciji i drugih puteva u ovom području, tako da za tri godine neće btiti neasfalitanih puteva na Pešteri.

Podeli