Sport

Fudbaleri Jošanice čekaju Loznicu (subota, 16.00)

Fudbaleri Jošanice dočekuju Loznicu, u utakmici 24. kola Srpske lige Zapad.

Sedam kola pre kraja, Lozničani su četvrti na tabeli sa 37 bodova, dok je novopazarski srpskoligaš na 13. mestu sa 23 osvojena boda.

Jošanica je posle izgubljenog duela sa Zlatiborom u Novopazarskoj Banji u 21. kolu (0:1) promenila trenera. Staniša Sretenović podneo je ostavku, a nakon što je u porazu od Poleta u Ljubiću (2:3) ekipu vodio sportski direktor Kenan Kolašinac za šefa stručnog štaba u pazarskom srpskoligašu postavljen je Izet Ljajić.

Ljaić, koji je pre više od dve decenije sa Jošanicom prvi put stigao do srpskoligaškog ranga, u minuloj prvenstvenoj rundi vodio je tim do remija (1:1) sa Realom u Podunavcima.

“Da je nešto dobro, verovatno ja ne bih bio tu. Došao sam da pomognem koliko mogu i znam da sačuvamo ovaj klub jer će nekome trebati. Loznica ima dobre igrače. Predvodi ih moj prijatelj Aleksandar Janjić, ali na terenu ne priznajem ni rođenog brata. Spremamo se kao da je baraž. Oslabljeni smo, ali pokušaćemo da osvojimo tri boda”, rekao je Ljajić.

Ekipe koje se bore za opstanak brinu i o raspletu u Prvoj ligi Srbije. Od broja klubova koji ispadnu u Srpsku ligu Zapad zavisi i kvota timova što se iz trećeg sele u četvrti stepen takmičenja.

“Vrlo zanimljiva liga. Imamo problem sa kartonima Edina Ferizovića i Amara Nurovića. Povređen je Nazim Hadžibulić, takođe i Sead Župić. Nekoliko treninga zbog povrede je preskočio Dajlan Baždarević. Nema ni Enesa Dolovca. Loznica nam je prvo finale. Sve je u našim rukama”, ocenio je šef sportskog sektora Jošanice Kenan Kolašinac.

Jošanica i Loznica igraju u subotu od 16.00 u Novopazarskoj Banji.

M. Minić

 

Podeli