Sport

Na talonu bodovi od zlata: Jošanica – FAP (subota, 15.30)

Fudbaleri Jošanice dočekuju FAP iz Priboja, u utakmici 19. kola Srpske lige Zapad.

Oba tima su u dobroj formi na startu prolećnog dela sezone. FAP je i dalje drugi na tabeli sa 44 boda, dok Jošanica na desetom mestu ima 22 boda.

Sa tri pobede u 2024, Pribojci su pokazali da i dalje imaju prvoligaške ambicije, a četa Staniše Sretenovića s pobedom i dva remija na strani popravila je šanse u borbi za opstanak i na samo je dva boda od petoplasiranog Reala iz Podunavaca.

“Pre duela a Mladim radnikom 1926 u Požarevcu (2:2) bili bismo prezadovoljni bodom. Sada, ipak, žalimo za celim plenom. Zavidim mojim momcima što će igrati protiv FAP-a, to je meč na visokom nivou. Pozitivan rezultat dovodi nas na korak od cilja, a to je opstanak u ligi”, rekao je trener Jošanice Sretenović.

Osim FAP-a, Jošanica u drugom delu šampionata čeka i vodeći Borac 1926 iz Čačka, pa će se itekako pitati oko poretka u vrhu.

Pazarci su, ipak okrenuti sebi i preko potrebnim bodovima. Oni su suočeni sa povredama golmana Vladana Simića i kapitena na mestu štopera Edina Ferizovića.

“Sve oči uprte su u nas i FAP. Ovo je derbi prvog dela proleća. FAP želi svim slilama do prvog mesta, a mi bismo da ostanemo neporaženi. Svaki bod se sabere. Očekujem fer i korektnu utakmicu, pre svega jer smo u Priboju sjajno dočekani”, naveo je sportski direktor Jošanice Kenan Kolašinac.

Jošanica i FAP igraju u subotu od 15.30 u Novopazarskoj Banji.

M. Minić

 

Podeli