Sport

Start Jošanice koji obećava

Fudbaleri Jošanice ostvarili su dobre rezultate u prva dva kola prolećnog dela prvenstva u Srpskoj ligi Zapad. Sa četiri od mogućih šest bodova napravili su iskorak ka sredini tabele i popravili šanse u borbi za opstanak.

Ekipa trenera Staniše Sretenovića najpre je uzela bod na gostovanju Mihajlovcu, bilo je 1:1, a potom slavila sa 1:0 protiv Sloge iz Požege u Novopazarskoj Banji.

“Važno je da smo nakon šest nedelja priprema ušli u pozitivnu seriju. Utakmice su kao preslikane, liče jedna na drugu. Puno je ritma i takmičarskog naboja. Rezultat je u prvom planu. Cilj je opstanak i motivisani smo da ga što pre obezbedimo, ali nećemo se žaliti i ako to bude i u poslednjem kolu”, rekao je Sretenović.

Zajedno sa požarevačkim Mladim radnikom 1926 i Poletom iz Ljubića, Jošanica je stacionirana između osmog i desetog mesta sa 21 bodom.

Tokom zime je angažovano nekoliko iskusnijih fudbalera, a na čelo sportskog sektora došao je trener sa superligaškim iskustvom Kenan Kolašinac.

Neke od novajlija u redovima Jošanice muče povrede, dok pojedini zbog kasnijeg dolaska zaostaju na polju fizičke spreme.

“Napravili smo spoj iskustva i mladosti. Trener Sretenović zna posao i sasvim dobro je ukumponovao tim. To potvrđuju ova četiri boda. Grad i lokalni Sportski savez trude se da nam omoguće normalno funkcionisanje, tu je i nekoliko sponzora. Liga je teška i skupa, ali nadam se da ćemo imati uspeha”, naveo je Kolašinac.

Do kraja sezone ostalo je još 13 kola, a Jošanica narednog vikenda gostuje Mladom radniku 1926.

M. Minić

Foto: FK Jošanica

 

Podeli