DruštvoVesti

Otvoren vrtić u Tutinu

Otvoren je novi vrtić u Tutinu. Time se ukidaju liste čekanje dece za mesto u vrtićima u toj sandžačkoj opštini. Vrtić, koji nosi naziv Sunce u Tutinu otvorili je ministarska prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dr Slavica Đukić Dejanović .

 

Presecanjem vrpce otvoren je novi vrtić u Tutinu. U prisustvu predstavnika lokalne samouprave te sandžačke opštine, ministarska prosvete, nauke I tehnološkog razvoja dr Slavica Đukić Dejnaović obišla je prostorije vrtića I obratila se okupljenim roditeljima na otvaranju ovog objekta.  Tutin će prema njenim rečima vrlo brzo dobiti prliku da aplicira za sredstva u cilju izgradnje nove osnovne škole.

„Draga deco, želim vama da se obratim i ovaj naziv nije slučajno „Sunce“. Sunce je izvor života a deca su izvor budućnosti i suštinski spajamo danas dve pojave. To što su deca srećna i zadovoljne su njihove porodice znači da će na ovom prostu biti novih ulaganja. Deca će raditi po drugačijem modelu od onoga kako je rađeno do sada, sticaće znanja kroz komunikacuju i igru jer oni su budućnost Tutina i čitave Srbije“, kazala je ministarka Đukić Dejanović.

Tutin je deo velikog projekta, koji realuzuje država sa ciljem da se unaprede prostroni kapaciteti vrtića I škola u Srbiji.

„Ovo je deo velikog projekta, koji je vredan 48 miliona eura, a tutin je jedna od 22 loakne samouprave obuhvaćene ovim projektom.  Čini mi se da je ovo parametar na koji način želimo da do 2027. godine, kada ćemo imati EXPO u Srbiji, pokažemo kojim putem ide Srbija. Investicija u bolnice, škole i vrtiće nam je važna ali nam je još važnije poštovanje različitosti,  o čemu su moji prijatelji iz Tutina i Novog Pazara  uvek mnogo vodili računa“, poručila je ministarka.

“ Ovim objektom našoj deci i biće  obezbeđeni izvanredni uslovi za rad a na raspolaganju će biti peti objekat. Ovaj vrtić prihvata 100 do 150 dece, čime eliminišemo liste čekaja u Tutinu“, kazao je predsednik Opštine Tutin, zahvalivši u ime svih roditelja i dece Ministarstvu prosvete i Vladi Srbije.

Gegić je izrazio nadu da je izgradnja vrtića najava za nova ulaganja , koja će značiti u procesu u razvoja sistema obrazovanja, jer je, kako je rekao  Tutinu potrebna izgradnja još jednog objekta osnovne škole

Podeli