Društvo

Nacionalni dijalog u Novom Pazaru usmjeren na održivi razvoj i efikasnost stočarstva

Nacionalni dijalog o transformaciji prehrambenih sistema, koji je fokusiran na održivi razvoj i efikasnost stočarstva, održan je u Novom Pazaru.

Nihad Hasanović, direktor Poljoprivredne savetodavne i stručne službe Novi Pazar, istakao je da su Novi Pazar, Sjenica i Tutin pretežno stočarske regije,  te da njihova budućnost leži u napretku ove grane poljoprivrede. “Pozivamo one uključene u proizvodnju i obradu mlijeka, kao i mesne prerađivače, da razmjene iskustva i identifikuju prilike unutar  programa podrške, osmišljenih da unaprede njihovu djelatnost,” dodao je.

Dijalog  ,,Perspektive razvoja organskog stočarstva i proizvodnje hrane životinjskog porijekla kroz mjere podrške” je dio serije skupova usmerenih ka nacionalnim i globalnim ciljevima u kontekstu očuvanja zdravlja i životne sredine.  Fokus je stavljen na inovativne strategije u poljoprivredi, ulaganja u mala preduzeća, i primenu zakona u skladu sa evropskim standardima. Učesnici su se saglasili o nužnosti obezbeđivanja održivosti prehrambenih sistema, kako bi se zadovoljile potrebe budućih generacija.

Događaj su organizovali FAO, Serbia Organic, Grad Novi Pazar i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije.

Podeli