PolitikaVesti

SDP: Tutin ima priliku za veliku promenu

U susret velikom Kongresu Sandžačke demokratske partije, visoka delegacija te stranke posetila je Opštinski odbor SDP-a u Tutinu. Zaključeno je da Tutin ima značajan kadrosvski potencijal, te da može doprineti započetim organizacionim reformama stranke na nivou celog Sandžaka.

Ovo je bio još jedan u nizu, kako je ocenjeno, konstruktivnih sastanaka uoči velikog Kongresa Sandžačke demokratske partije. Osim predstavljanja plana realizacije započetih reformi unutar stranke, sa članovima tutinskog odbora analizirane su i aktivnosti u predhodnom periodu, te budući planovi.

”Veliki Konkgres SDP-A koji donosi transformaciju usled proaktivnog pristupa. Formiraćemo nove organe stranke na nivou Sandžaka. Tutin će participirati sa delegatima. Zvanično smo dogovorili, koliko je naše učešće u samom Predsedništvu Sandžačke demokratske partije i mogu reći da smo zadovoljni”, izjavio je predsednik OO SDP-a Tutin Besim Hamzagić.

Istakao je da je prekomponovanjem lokalne vlasti početkom godine, SDP sa svojim koalicionim partnerima zaustavio stagnirajuće procese, i postavio platformu kako treba raditi, To je, prema rečima Hamzagića, najveći uspeh.

”Formiranjem vlasti u Novom Pazaru i Priboju počela je realizacija obećanja našeg lidera Rasima Ljajića o zanavljanju kadrova – rekla je predsednica Foruma žena SDP-a Alma Šarenkapić. Istakla je da na predstojećim lokalnim izborima Tutin ima priliku da napravi veliku pozitivnu promenu.

”Posle izbora u decembru prošle godine, SDP je dokazala  da je najjača partija u Sandžaku. To je trend koji ćemo održati. Ono što predstoji su lokalni izbori u Tutinu. Prvi put posle toliko godina imamo jasnu priliku da se u Tutinu dese pozitivne promene”, rekla je Šarenkapić.

Istakla je da sve što danas nedostaje Tutinu, kao što su dom kulture, bioskop, sportski tereni… deo nasleđa predhodne vlasti. Pozvala je građane koji, kako je navela, planiraju da žive i rade u Tutinu i da njihova deca na napuštaju svoj zavičaj, da glasaju za Sandžačku demokratsku partiju.

Podeli