DruštvoVesti

Opštini Sjenica blokiran račun zbog dugova prethodne vlasti (SPP)

Račun opštine Sjenica je u blokadi, zbog dugova prema Elektroprivredi Srbije (EPS). Prema rečima zamenika predsednik ove  opštine Admira Elezovića za to je odgovorna prethodna vlast, koju je predvodila Stranka pravde i pomirenje (SPP).

“Portali bliski bivšoj vlasti, a sadašnjoj opoziciji obmanjuju javnost informacijama da su za ovakvo finansijsko stanje odgovorni aktuelni rukovodioci Sjenice. Oni koji su do juče upravljali opštinom potpisali su ugovor o reprogramu duga sa EPS 2022. godine. Međutim, oni nisu u 2022. i 2023. godini  izmirili ni jedan dinar tih obaveza. Zato su pokrenute menice”, objašnjava Elezović.

Sa govornice lokalnog parlameta danas je o ovom problemu govorio odbornik  Fadil Nikšić, prozivajući za blokadu bivšeg predsednika opštine Muniba Mujagića (SPP).

“Oni su prodali azilantski centar, koji je napravila Sjenica, za million evra i sve te pare su *pohapali*. Ni jedan račun nisu platili “, kazao je Nikšić.

Elezović ističe da se trenutno radi na iznalaženju rešenja za ovaj finansijski problem.

“Verujemo da će račun uskoro biti odblokiran”, rekao je on medijima, nakon prve sdnice SO Sjenica.

Većinu u Skupštini opštine Sjenica čine Sandžačka demokratska partija, Stranka demokratske akcije Sandžaka, dva samostalna odbornika i odbornička grupa “Stranka budućnosti i razvoja”.

Vlast koja je smenjena u novembru prošle godine predvodila je SPP.

Podeli