DruštvoVesti

Biblioteka na otvorenom u centru grada

Biblioteka na otvorenom u centru grada već ima svoje prve korisnike. Ponuda naslova je raznolika, za svakog će se naći interesantno i poučno štivo. Danas je zvanično otvorena, a aktivisti organizacije ”Za zdrav Novi Pazar” koji su je instalirali tvrde da neće biti i jedina. Ko je bibliotekar, ko može posuditi kjnigu i kako, zna naša Senada Kalić.

Aktivisti organizacije  ”Za zdrav Novi Pazar” u centru grada na platou ispred hotela Vrbak instalirali su policu sa knjigama koja predstavlja svojevrsnu biblioteku na otvorenom. Funkcionisaće tako da će sami građani odavde uzimati knjige na čitanje, a takođe i donositi i poklanjati knjige iz svojih kućnih biblioteka.

Jedno lice je angažovano i njegova tiču se higijene, rasporedaa knjiga i sličnog. Žanrovi koji se budu nalazi na ovim policama biće razvnovrsni.

Već danas su prolaznici uzeli neke od knjiga sa ovih polica. Dok su se jedni zanimali za anvanture Hari Potera, drugi su u skladu sa početkom Ramazana za sebe pronašli zanimljivo štivo islamske literature.

Ovakve će otvorene biblioteke biti postavljene i u ostalim delovima Novog Pazara, a cilj je i u ostalim sandžaćkim gradovima.

 

Senada Kalić

Podeli