KulturaVesti

Ugostiteljsko Turistička škola otvorila Festival Stvaralaštva Mladih

Počela je tradicionalna manifestacija” Festival stvaralaštva mladih”, koju četrnaesti put organizuje Kulturni centar Novi Pazar. I ove godine svoje talente predstaviće učenici osnovnih i srednjih škola, ali i mališani dve predškolske ustanove.

Ovogodišnji Festival stvaralaštva mladih otvorila je većnica grada Novog Pazara za obrazovanje i prosvetu Denisa Curić. Prema njenim rečima, grad Novi Pazar uvek je podržavao mlade i tako će nastaviti i u buduće.

 “Koliko truda, a pre svega Kulturni centar, ulažu u ovu manifestaciju, govori i to da je najmnogobrojnija manifestacija ove vrste u državi. Ovaj festival se realizuje od 2008 godine gde je zbog korone bilo prekida dve godine. Moramo da podržimo sve ovakve aktivnosti jer jedna prilika da se predstave deca, njihove aktivnosti je jedinstvena u našem regionu. Tako da ćemo ih  podržati i poželeti puno uspeha i da ima što više tačaka u finalu”, kazala je član Gradskog veća Denisa Curić.

Učenici Ugostiteljsko Turističke škole prvi su nastupili na ovogodišnjem  Festivalu stvaralaštva mladih. Brojna publika u Konceretnoj dvorani novopazarskog Kulturnog centra nagradila je aplauzom učenike koji su se predstavili u svim kategorijama festivala.

“Imamo dramu, folklore, solo pevanje. Biće to jedan bogat program. Moram da naglasim da ćemo se ove godine predstaviti i programom teatar senki, koji nosi poruku”Stop nasilju nad ženama”, kazao je za RTV Novi Pazar direktor  Ugostiteljsko Turističke škole Remzo Destanović.

I ove godine očekuje se dobra organizacija Festivala stvaralaštva mladih, veliko interesovanje, masovnost i bogat program velikog broja novopazarskih škola.

“I ove godine je festival takmičarskog karaktera i kao i predhodnih godina učenici će se nadmetati  u drami, kazivanju poezije, besedi, voditeljstvu, plesu, filmu, folkloru, ali će predstaviti svoje talente i iz ostalih oblasti. Večeras će se učenici Ugostiteljsko Turističke škole predstaviti u nekim od navedenih kategorija. Kada se sve škole predstave slede finala gde će se proglasiti najbolji”, istakla je urednica programa za tradiciju, dečiji program i amaterizam Hasna Ziljkić.

Na ovogodišnjem Festivalu stvaralaštva mladih učestvovaće 7 srednjih škola, 13 osnovnih i dve predškolske ustanove. Nakon celovečernjih programa škola biće održani programi finala, kada će biti proglašeni oni najbolji u svim navedenim oblastima, raspoređenih u dve kategorije – osnovnih i srednjih škola.

Alma Ademović

 

Podeli