DruštvoEkonomijaVesti

Ministar Memić obišao štandove turističkih organizacija Prijepolje, Priboj i Novi Pazar

U Beogradu je u toku 45. Medjunarodni Sajam turizma. U hali 4 beogradskog Sajma predstavljaju se gradovi i opštine, medju kojima je i Novi Pazar. Ministar turizma i omladine Husein Memić obišao je štandove turističkih organizacija Novi Pazar, Priboj i Prijepolje. On je razgovarao sa nadležnima o razvoju turističkih potencijala u ovim krajevima kao i na koji način resorno ministasrtvo može da pomogne.

Pomoćnik predsednika opštine Priboj zadužen za turizam Miralem Gogalić rekao je da Ministartsvo turizma i omladine svake godine sve više ulaže u razvoj turističkih potencijala Priboja i da su tokom 2023.godine tri projekta podržana od strane ministarstva koja će uskoro biti realizovana.

Predsednik opštine Prijepolje Drago Popadić istakao je odličnu organizaciju unutra Turističke organizacije Prijepolje a posebno što resorno ministarstvo ulaže u putnu infrastrukturu do nekih od najinteresantnijih lokaliteta u ovoj opštini, poput manastira Mileševa, vodopada Sopotnice.

Ministar Memić nije propustio priliku da obiđe i štand Tursitičke organiazcije Novi Pazar i izrazi zadovoljstvo velikim porastom broja turista tokom 2023. godine koji su posetili Novi Pazar.

Podeli