KulturaVesti

Veče poezije i sevdaha u Novom Pazaru

U svečanoj sali novopazarskog Kulturnog centra večeras je održano nesvakidašnje veče poezije, koje su organizovali srednjoškolci, učenici Ekonomsko-trgovinske škole. Da je veče pozeje i sevdaha privuklo pažnju velikog broja posetilaca, mahom mladih ljudi, svedoči prepuna sala. Glavna organizatora događaja je mlada pesnikinja Kanita Islamović.

“Ja sam neko ko piše poeziju od svoje sedme godine. Veliki sam zaljubljenik i poezije i proze i smatram da bi ovakve večeri trebalo češće organizovati u našem gradu. Moj cilj je promocija mladih talentovanih pesnika, koji nažalost, nemaju često priliku da se predstave široj publici. Namera nam je da pokažemo ljudima da nekom rimovanom rečju možemo izraziti svoja osećanja i da to još uvek nije izumrlo”, izjavila je za RTVNP organizatora večeri Kanita Islamović.

Ovo i jeste bila prilika da se talentovani srednjoškolci i studenti, insertima iz svog stvaralaštva, predstave ljubiteljima pisane reči. Takođe, na ovaj način mladi su pokazali da su shvatili davno otkrivenu spoznaju da se osećanja najbolje iskazuju kroz poeziju.

Afirmaciju mladih autora podržali su profesori i uprava Ekonomsko-trgovinske škole, koji su, kako kažu ponosni na svoje đake koji pokreću ovakve inicijative.

Podeli