DruštvoVesti

Konačno rekonstrukcija Doma kulture u Tutinu! Ministarstvo kulture odobrilo sredstva

Ministartvo kulture odobrilo je juče sredstva za dugo očekivanu rekonsktrukciju Doma kulture u Tutinu. Pomoćnik predsednika opštine Tutin Besim Hamzagić i načelnica Odeljenja za lokalni ekonomski razvoj Lejla Redžematović potpisali su u Beogradu ugovor o realizaciji ovog projekta sa ministarkom za kulturu Majom Gojković.

Hamzagić je iskreno  zahvalio svima koji su doprineli realizaciji tog značajnog projekta i pružili podršku, od lokalnih lidera do pojedinaca koji su svojim uticajem doprineli uspešnom odobrenju sredstava.

Planirana rekonstrukcija obuhvata niz ključnih aspekata kako bi se obezbedila kompletna transformacija Doma kulture. Sanacija krova će osigurati dugovečnost i očuvanje zgrade, čime će se otkloniti postojeći problemi vezani za krovnu konstrukciju.

Uz to, bioskopska sala će biti rekonstruisana, pružajući posetiocima moderniji i udobniji prostor za kulturne događaje i filmske projekcije.

U poslednjoj fazi projekta, planirana je ugradnja modernog kotla za grejanje, što će značajno poboljšati uslove unutar Doma kulture tokom hladnijih meseci i omogućiti produženo korišćenje prostora tokom cele godine.

Očekuje se da će ova revitalizacija Doma kulture značajno doprinjeti kulturnom i društvenom životu opštine Tutin, pružajući građanima moderno i funkcionalno mjesto za okupljanje, uživanje u umjetnosti i kulturnim dešavanjima.

 

Podeli