DruštvoVesti

Napreduju radovi na izgradnji KBC NP

Radovi na izgradnji Kliničko-bolničkog centra u Novom Pazaru napreduju i brže od planiranog jer vremenski uslovi pogoduju izvođačima radova.  Vlada Republike Srbije je za, ovaj veoma važan projekat za čitav region, do sada izdvojila blizu šest milijardi dinara. Direktor Opšte bolnice Novi Pazar, dr Meho Mahmutović, zadovoljan je kako radovi teku, kvalitetom radova, ali ga najviše raduje, kako ističe, što će uskoro biti realizovan najveći projekat u istoriji zdravstva u ovom kraju.

“Iako je zimski period, lepo vreme pogoduje izvođačima radova koji su svakodnevno na ovom velikom gradilištu. U toku je završetak prve faze radova na novom Internom odeljenju koje će imati pet nivoa, Hiruškog odeljenja, nove zgrade psihijatrije koja će uskoro kompletno biti završena, a do kraja leta će sigurno biti završen novi Hiruški blok. To bi ujedno bilo i pravo vreme da se čitavo osoblje prebaci tu sa starog odeljenja, a biće smeštena i ostala odeljenja koja se trenutno nalaze u okviru stare hiruške zgrade”, kazao je direktor Opšte bolnice Novi Pazar, doktor Meho Mahmutović.

U blizini ovih objekata radi se i na izgradnji nove toplane na biomasu, a radi se i velika trafostanica, i to bi moglo da se svrsta u prvu fazu radova. Deo projekta je i renoviranje i izgradnja pojedinih delova zgrade Doma zdravlja, čiji se radovi odvijaju uporedo sa radovima na Kliničko-bolničkom centru.

“Jedna od ideja jeste da svaka od ovih zgrada u svom sastavu ima i dijagnostički centar tako da će biti olakšan rad osoblju, a lakše će biti i za pacijente”, dodao je Mahmutović. Dodao je i da je veliki broj lekara na specijalizaciji koji će po zvaršetku iste, naći mesto u Kliničko-bolničkom centru. “To je još jedan pokazatelj da polako ali sigurno postajemo jedan vema moderan i veliki regionalni centar”, kazao je doktor Meho Mahmutović.

Mahmutović je naglasio da je Vlada Republike Srbije do sada, bez dodatnih radova za koje se stvorila potreba, izdvojila blizu šest milijardi dinara.

Podsetimo, radovi na izgradnji ove zdravstvene ustanove počeli su krajem maja meseca prošle godine a kamen temeljac položio je predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić.

Biljana Veljović

 

Podeli