DruštvoVesti

Uskoro nova tura neradnih dana, gde putovati na MINI ODMOR

Završetkom novogodišnjih i božićnih praznika, prvi neradni dani koji nas čekaju su 15. i 16. februar, kada se obeležava Dan državnosti. Ove godine Dan državnosti pada u četvrtak i petak. Istraživali smo da li će novopazarci negde putovati za ovaj mini odmor i kakvu ponudu nude turističke agencije.

Dan državnosti-Sretenje, 15. i 16. februar, obuhvata ove godine dva dana pred početak vikenda, pa kako su to neradni dani, mnogi će spakovati kofere i krenuti na neku od planina, u banje, u posetu našim gradovima ili metropolama i popularnim destinacijama van granica naše zemlje. Pitali smo novopazarce da li će putovati negde za ovaj mini odmor.

“Ostaću sa porodicom kući”. “Sa društvom planiramo da idemo na Kopaonik na skijanje”, neki su od odgovora koje smo dobili.

Turističke agencije u ponudi imaju veliki broj aranžmana za sve ljubitelje putovanja. Kako su istakli brojne destinacije su već uveliko rezervisane dok ima i onih koji u poslednji čas odlučuju da idu negde.

“Što se sretenja tiče imali smo veoma dobar odziv kada su u pitanju Italija, Ohrid, Istambul, kao jedna od obaveznih destinacija, gde su sve rezervacije popunjene. Takođe je bilo interesovanja i za Istru. Još jedna zanimljiva destinacija u zimskom period jeste i Azurna obala, koja je do sada bila aktuelna samo leti. Takođe je i karneval u Veneciji još jedna od interesantnih destinacija koja je imala veoma velik odaziv kada su u pitanju aranžmani od 4 dana i 2 noćenja. I naravno Egipat i Dubai   su uvek interesantni u vreme zimskih praznika”, kazala je menadžer prodaje u Turističkoj agenciji Znak Danijela Vlahović.

“Izbacili smo par grupnih aranžmana i to Istambul i Atina na bazi 2 noćenja 4 dana. Atinu nismo izbacivali skoro 15 godina. Odlučili smo se da naše klijente odvedemo u malo toplije krajeve. Uglavnom su stariji rezervisali ove aranžmane i sigurni smo da će uživati”, rekao je za RTV Novi Pazar direktor ECCO agencije Esad Gicić.

Mini odmor koji nam predstoji ujedno će biti i raspust za đake, pa će tako svi oni koji planiraju negde da otputuju porodično, moći da se organizuju na vreme i izaberu neku od mnogobrojnih ponuđenih destinacija. A kako meteorolozi najavljuju i vreme će biti stabilno i umereno toplo sa temperaturama iznad 10 stepeniu plusu.

Alma Ademović

Podeli