DruštvoVesti

KUD “RAS” slavi jubilej

Dvadeset godina uspešnog rada i postojanja Kulturno-umetničko društvo “RAS” iz Novog Pazara krunisaće godišnjim koncertom. Efurija pred koncert velika, pozitivne treme ima, ali sve je to, kako kaže predsednik KUD-a Miljan Nikolić, posledica velike odgovornosti. Koncert, koji će se održati 8.januara od 18h u Koncertnoj dvorani je ujedno i humanitarnog karaktera jer će novac od prodatih ulaznica biti usmeren za lečenje malog Novopazarca Nedeljka Komatine. Ujedno, kutije za dobrovoljni prilog biće postavljene u foajeu KC.

“Mi se uveliko spremamo za ovaj naš jubilej. Na probama se trudimo da sve sitne nedostatke otklonimo kako bi na koncertu zasijali u punom svetlu i publici pokazali ko je i šta je KUD “RAS” i sve ono što smo naučili u proteklih 20 godina”, kazao je predsednik KUD-a, Miljan Nikolić. Nikolić je najavio i goste na koncertu, a to je KUD “Mladih” iz Novog Pazara sa kojima je dugogodušnja saradnja odlična. Divnim, tradicionalnim izvornim pesmama publici će se predstaviti i Pevačka grupa KUD-a “RAS”.

Na sceni će se dakle, smenjivati folkloraši svih uzrasta, od školice folklora preko prvog ansambla pa do rekreativne grupe.

“Još jednom bih istakao da koncert ima i humanitarni karakter, pa bih ponovo zamolio sve naše sugrađane koji dođu da nas gledaju, onoliko koliko su u mogućnosti, stave u kutiju koja će biti postavljena u foajeu KC. Karte za koncert koje su u prodaji svakog radnog dana na biletarnici KC koštaju simboličnih 200 dinara, a novac od prodatih karata i sve što se prikupi, usmerićemo za lečenje našeg mladog sugrađanina Nedeljka Komatine”, naglasio je Nikolić.

Jubilarni, 20. po redu godišnji koncert KUD “RAS”, podsetimo, održaće se 8.januara od 18h u Koncertnoj dvorani Kulturnog centra Novi Pazar.

Biljana Veljović

 

Podeli