DruštvoVesti

Novopazarke vide šansu u IT industriji

Novopazarke učestvuju u besplatnom programu obuke za izradu prodajnog web sajta i elektronski marketing, namenjen ženama. Kroz teorijsku i praktičnu obuku, učesnice će biti osposobljene da pokrenu i unaprede sopstvene online poslove. Time će doprineti ne samo svojoj finansijskoj nezavisnosti, već i ekonomskom razvoju cele zajednice.

Cilj je ekonomsko osnaživanje Novopazarki, odnosno žena u lokalnoj zajednici. To će postići kroz sticanje veština u oblasti informacionih tehnologija, prenosi RTV Novi Pazar.

”IT za žene – izrada prodajnog web sajta i elektronski marketing” program je koji se u protekla dva meseca realizuje u Novom Pazaru. To je inače rezultat ranije inicijative Saveta za rodnu ravnopravnost i jednake mogućnosti, To je finansijski podržao Grad Novi Pazar, i realizuje se u saradnji sa Regionalnim inovacionim start up centrom.

Novopazarke polaznice IT obuke
Novopazarke polaznice IT obuke

Tokom obuke, koja je potpuno besplatna, polaznice uče kako da kreiraju i održavaju prodajne web sajtove. Uče i kako da savladaju osnove elektronskog marketinga.

Ovakvi programi predstavljaju važan korak ka smanjenju rodne nejednakosti u sektoru informacionih tehnologija, koji je tradicionalno bio muški orijentisan. Zato ne čudi da je interesovanje premašilo sva očekivanja.

Organizatori veruju da će ovaj, i slični programi poslužiti kao odskočna daska za učesnice, te da će inspirisati i druge žene da istraže mogućnosti koje nudi digitalna ekonomija.

 

S.K

Podeli