DruštvoVesti

NSZ: Poslodavci biraju kandidate za ”prvu platu”

Do petka, 22. decembra poslodavci će birati kandidate za program ”Moja prva plata”, a potpisivanje ugovora će biti obavljeno od 1. do 19. januara naredne godine. Na teritoriji koju pokriva Filijala Nacionalne službe za zapošljavanje u Novom Pazaru prijavilo se 1800 mladih za ponuđenih 1500 radnih pozicija. To je jedan od programa zapošljavanja za koji mladi u ovom gradu iskazuju najveće interesovanje.

”Moja prva plata” je program koji omogućava podršku zapošljavanju mlađih od 30 godina, bez radnog iskustva sa najmanje završenom srednjom školom. Prijavljeni poslodavci u ovom ciklusu do petka biraju kandidate.

”U ovom periodu se praktično dešava ono najvažnije, povezivanje prijavljenih kandidata i poslodavaca i to će trajati do 22. decembra. Mi smo pozivali poslodavce i detaljno ih informisali o neophodnim uslovima za uključivanje u ovaj program”, izjavila je PR NSZ Filijale u Novom Pazaru Aida Bojadžić.

Istakla je da je izbor kandidata isključivo u nadležnosti poslodavaca, te naglasila da kandidati treba da budu ažurni u smislu prihvatanja ponude.

Nakon povezivanja nezaposlenih sa poslodavcima, znaće se konačan broj radno angažovanih lica.  U završnoj fazi, od 1. do 19. januara sledi potpisivanje ugovora.

Podsetimo, program ”Moja prva plata” realizuje se od 2020. U predhodna tri ciklusa učestvovalo je više od 6100 mladih i 4700 poslodavaca sa teritorije koju pokriva novopazarska Filijana NSZ.

Podeli