PolitikaVesti

Memić: SDP sigurno na vlasti i u narednom mandatu

Potpredsednik Sandžačke demokratske partije Husein Memić izjavio je na konferenciji za novinare da će ta stranaka i u narednom mandatu imati stabilnu većinu.

Rekao je da je zadovoljan ostvarenim rezultatima u Sandžaku, gde je, kako je naveo SDP u svim opštinama zabeležila rast. Istakao je da rezultati i ovaj put ukazuju da je SDP jedini legitimni predstavnik Bošnjaka u Sandžaku.

”Mi smo zadovoljni rezultatima izbora na teritoriji celog Sandžaka. Mi svuda imamo ozbiljan rast osim u Novom Pazaru gde smo mogli više. Tu je pad negde oko pet odsto. Ali, ako uzmemu u obzir da su na prošlim izborima učestvovale četiri partije, a da na ovim izborima imamo osam lista i da je većina njih bazirala kampanju protiv SDP-a. S obzirom da nam je ovo peti mandat, moramo biti zadovoljni. Ovi izbori sada potvrđuju da smo mi najlegitimniji predstavnici Bošnjaka”, izjavio je Memić.

Memić je to obrazložio informacijama da je Sandžačka demokratska partija samo u Novom Pazaru osvojila 17.269 glasova, a u Sandžaku 29 hiljada, što je, kako je istakao, apsolutni rekord i apsolutna pobeda te stranke. U poređenju sa rezltatom od 29 hiljada glasova na nivou Sandžaka, Memić je naveo i ostvarene rezultate SPP-a sa osvojenih 19.733 i SDA sa osvojenih 19.062 glasa na nivou Sandžaka.

Podsetio je takođe da je SDP prošle godine prvi put učestvovala na izborima za BNV i takođe osvojila najveći broj glasova.

Na novinarsko pitanje šta su Novopazarci najviše zamerili SDP-eu, pa su im na ovim izborima dali manji broj glasova Memić je rekao da su u toku analize.

” Verovatno smo negde grešili. Pad je oko 5 odsto, ali ovo je nama peti mandat. Uporedne analize ukazuju na takve varijacije. Radimo analizu i sigurno je da tamo gde nismo dobro radili moramo raditi bolje, pa i promeniti neke ljude”, rekao je Memić.

Podsetio je da je promene najavio i lider SDP-a Rasim Ljajić, ali nije precizirao na koje konkretno promene se to odnosi.

Na pitanje da li ima osnova u najavama opozicionih stranaka da će oni napraviti većinu, Memić je rekao: ”Postoji GIK, Republička izborna komisija, koja je jedina relevantna institucija koja može dati tačne i proverene informacije. 19 plus 5 je 24 i to je najstabilnija moguća vlast, koji čini koalicija dve stranke. Ja razumem opoziciju da je željna vlasti, ali moraće naredne četiri godine da se potrude i da je dobiju.”

”Nemojte da se iznenadite da to 24 ne pređe u 27 ili 28 odbornika”, poručio je Memić.

Bošnjačko jedinstvo apsolutno moguće!

Po pitanju bošnjačkog jedinstva Memić je rekao da ono asolutno moguće.

”Apsolutno je moguće. Ovo nije pobeda SDP-a, ovo je pobeda svih normalnih ljudi. Ako neko misli da može da se dogovara sa nama, mi smo tu. Mnogi su nas kritikovali da mi radimo sve pred izbore. Živi bili pa videli i za Trnavicu, i za put Novi Pazar – Kraljevo, i za Omladinski centar i sve što smo radili. Ko želi da zajedno radimo na tome, vrata su mu širom otvorena”, zaključio je Memić.

Zahvalio svima koji su doprineli uspešnoj kampanji, a posebno Forumu žena. Istakao je da su izbori protekli bez ijednog incidenta i takođe uputio zahvalnost svim građanima, bez obzira za koga su glasali.

 

Podeli