DruštvoVesti

Podela mehanizacije za stočarstvo

Međuopštinska unija poljopriovrednika nastavila je podelu mehanizacije za poljoprivrednike. Danas je podelila opremu za stočarstvo. Ovom podelom zatvara se krug od 9.241.640 dinara, kazao je predsednik Međuopštinske unije poljoprivrednika Ismet Sajtarić. Do kraja nedelje podeliće se i ostala oprema za poljoprivredu.

Oprema za pripremu stočne hrane kao i oprema u stočarstvu koju su poljoprivrednici dobili mnogo će im olakšati rad u svemu kazali su oni.

Kako je naglasio predsednik Međuopštinske unije pojoprivrednike Ismet Sajtarić podela je namenjena za poljoprivrednike iz više sela. A pored opreme za stočarstvo danas su podelili i one mašine koje u prvoj podeli nisu stigle.

“To je uglavnom mehanizacija. To su kosačice sa dve rezne letve, kosačice sa dva diska. Onda sakupljači sena, rasturači sena, prevrtači sena i sve ono što je za obradu, odnosno za pripremu same stočne hrane i opreme u stočarstvu. Od  opreme dobili su muzilice, četiri vrste muzalica. Prvi put smo dobili cinkovane, one koje ne oksidiraju i koje su veoma potrebne našim poljoprivrednicima. Takođe smo podelili i čobanice. Još jedna veoma korisna mašina a to je utovarivač stajnaka koji za 15 do 20 minuta utovari traktor stajskog đubriva i rastura po livadu”, objasnio je Sajtarić.

Kako je istakao direktor Poljorivredne Savetodavne stručne službe Nihad Hasanović sve ono što su poljoprivrednici tražili to su i dobili.

“Međuopštinska unija, Poljoprivredns savetodavna služba i grad Novi Pazar zajedno će se potruditi, da svim ljudima koji su odlučili da žive na selu ili im je poljoprivreda dodatni deo porodičnog budžeta, da im pomogne. Kako sa ovim akcijama i projektima podele mašina tako ćemo i u narednoj godini kao i do sada omogućiti rešavanje infrastrukturnih problema na selu. Želimo da ljudi ostanu da žive na selu od svog rada na svom imanju sa svojom porodicom”, istakao je Hasanović.

Podela se nastavlja u četvrtak kada će poljoprivrednici dobiti folije za plastenike.

Alma Ademović

 

 

Podeli