Sport

Počinje PS u boksu: 130 takmičara u Novom Pazaru

Predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin rekao je da je do pre nekoliko godina, kada je krenulo ozbiljnije ulaganje u boks, plemenita veština u Srbiji i Novom Pazaru bila na niskoj razini.

“Nekoliko jakih takmičenja održano je u Novom Pazaru, poput Zlatne rukavice i finala Regionalne lige. Pre toga, bila je i završnica razvojne Bokserske lige Srbije. Raduje veći broj učesnika u odnosu na neka ranija državna prvenstva. Takođe, sve je veći broj boksera koji dolaze iz Novog Pazara”, rekao je Borovčanin tokom razgovora sa predsednikom privremenog organa Novog Pazara Nihatom Biševcem.

Prvenstvo Srbije u boksu za omladince i seniore u muškoj i ženskoj konkurenciji, čiji je domaćin prvi put Novi Pazar, okupiće 130 takmičara. Među njima je i devetoro predstavnika Bokserskog kluba Novi Pazar.

“Pazarci će imati prilku da bodre svoje rođake i prijatelje, nema ništa lepše od toga za atmosferu u hali. Verujem da će bokseri iz ovog grada donositi i medalje sa najvećih svetskih takmičenja”, kazao je Borovčanin.

Biševac: Uradili smo više od planiranog

Biševac je rekao da je Novi Pazar bio i ostao grad boksa.

“Imamo uspešnu saradnju sa Nenadom Borovčaninom i Bokserskim savezom Srbije. Izgradili smo savremenu salu za borilačke sportove pri Dvorani Sportske akademije Douš. Pohvalio bih i rukovodstvo lokalnog kluba. Za kratko vreme uradili smo puno više od planiranog. Osvojeno je mnogo medalja i šampionskih pehara. Bili smo i domaćini velikih bokserskih manifestacija”, naveo je Biševac.

On je naglasio da su sadašnji uslovi za bavljenje boksom, a i sportom uopšte u Novom Pazaru, neuporedivi u odnosu na neko ranije vreme.

“U pet smo gradova u Srbiji po sportskoj infrastrukturi. Sportisti su uvek najbolji ambasadori grada i države, a imamo ih kao retko ko. Pravi smo rasadnik šampiona, osvajača evropskih i svetskih medalja. Tu su Hamad Međedović, Adem Ljajić, atletičari, futsaleri, bokseri. I Saida Bukvić prvi put će učestvovati na Prvenstvi Srbije u boksu. Nastavićemo da ulažemo. Sportisti to opravdavaju medaljama”, zaključio je Biševac.

M. Minić

 

Podeli