Sport

Međedović: Vaša energija stigla kad je najbitnije

Osvajač ATP Next Gen finala u Džedi, novopazarski teniser Hamad Međedović rekao je da nakon tog velikog uspeha želi od srca da zahvali svima koji su ga na bilo koji način podržavali i bodrili.

“Dragi prijatelji, iako većina vas nije mogla biti na tribinama, ona topla ljudska briga i podrška dođe do svakoga – i to kada je najpotrebnije. Ta energija koja dolazi, pomaže i na terenu. Tamo nije dovoljna samo fizička spremnost već je neophodna i ona unutrašnja, a za kojom svako od nas traga. Vaša energija stigla je do mene u najbitnijem trenutku”, naveo je Međedović u pisanoj izjavi Radio televiziji Novi Pazar.

On je priznao da je uvek rizik pobrojati sve ljude i institucije koji su mu od početka bili podrška, pomoć i oslonac i koji su mu dali neprocenjive sportske i možda još važnije – ljudske savete.

“Želim posebnu zahvalnost uputiti mojim roditeljima, sestrama i bratu Ecu, kao i mnogobrojnoj široj porodici. Neizmernu zahvalanost i poštovanje upućujem mom prvom treneru Edisu (Fetiću), velikom čoveku i treneru Boći (Bogdanu Obradoviću), mojem teniskom uzoru Novaku Đokoviću. On je veći čovek nego teniser. Prvi je reket sveta, a možete zamisliti kakva je tek ljudska gromada. Tu je moj sadašnji tim s kojim radim na čelu sa Viktorom (Troickim). Zahvalnost upućejem Teniskom savezu Srbije, Ministarstvu sporta Srbije, gradskoj upravi Novog Pazara, kao i svim institucijama, privrednicima i dobrim ljudima, koji su bili tu kada je bilo potrebno”.

Hamad deli radost sa sugrađanima u Novom Pazaru

Dvadesetogodišnji Dejvis kup reprezentativac Srbije ocenio je da je svaki sportski uspeh, pa i njegov, utemeljen na upornim, iscrpljujućim treninzima i ličnom odricanju.

“Neizbežan je i talenat ili Božji dar, kako ga osećam. Neophodna je i sportska sreća, koja je ovaj put bila na mojoj strani. Svoju radost, sreću i uspeh posebno delim sa sugrađanima u Novom Pazaru, gde je moja duša i odakle sam. Tu i sada osećam najveću podršku, ali i u širokom krugu prijatelja, komšija i divnih ljudi koji su me prihvatili u Beogradu. Uspesi i radosti traju kratko, tako da su odmah po povratku u Srbiju isplanirane nove pripreme i treninzi. Iz tog razloga nisam u prilici odgovoriti mnogobrojnim pozivima i željenim proslavama. Hvala svima i nadam se da ću čim pre biti u prilici da podelim svoju radost sa dragim ljudima i sugrađanima, kako u Beogradu, tako i u svom rodnom Novom Pazaru. Volim vas”, rekao je Međedović.

Hamad Međedović je sa svih pet pobeda osvojio Next Gen turnir najboljih mladih tenisera u Džedi, u Saudijskoj Arabiji.

Novopazarac trenutno zauzima 113. poziciju na ATP listi.

M. Minić

 

Podeli