DruštvoVesti

Vajarska radionica u školi za dizajn tekstila i kože

Od pre dva meseca u školi za dizajn tekstila i kože u Novom Pazaru, otvorena je i radionica vajarstva koja okuplja decu svih uzrasta. Profesor likovne kulture u ovoj školi i diplomirani vajar Hajrudin Dazdarević došao je na ideju da upravo ova radionica zaživi. Sva potrebna sredstva obezbedila je škola, a radionici se mogu pridružiti deca svih uzrasta.

 

Ova radionica okupila je zainteresovanu i talentovanu decu za vajarstvo iz skoro svih osnovnih i srednjih škola. Sa njima radi profesor likovne kulture i diplomirani vajar Hajrudin Dazdarević koji je , kako kaže, iznenađen brojem dece koja se svakog petka, kada se održava radionica, povećava.

“Želim da pre svega zahvalim matičnoj školi koja je pomogla da ova radionica krene sa radom, što nam je obezbedila prostor i sva potrebna sredstva za rad. Za pomoć se zahvaljujem i lokalnoj samoupravi i odseku za kulturu koji su nas podržali u ideju da ovaj projekat zaživi”, kazao je profesot likovne kulture diplomirani vajar Hajrudin Dazdarević.

Fazila Ziljkić učenica je škole za dizajn tekstila i kože i jedna je od polaznica radionice vajarstva. Kaže da je ovo za nju prilika da nadogradi svoja umetnička znanja, a i prilika za lepo druženje i korisno popunjavanje slobodnog vremena. ”Pozvala bih sve drugare, vršnjake iz svih škola da nam se pridruže. Ovo je umetnost za dušu i opuštanje, daje mašti na volju, a ujedno se lepo družimo, upoznajemo i zajedno provodimo vreme na koristan način”, rekla je Fazila Ziljkić.

Radionica vajarstva se održava svakog petka od 20h u školi za dizajn tekstila i kože u učionici broj 8. Njoj se mogu pridružiti svi koji vole ovu vrstu umetnosti, koji su nadareni ili žele da se oprobaju u svetu vajarstva.

Biljana Veljović

 

Podeli