Sport

Todorović pred Vršac: Da se pokažemo u dobrom svetlu

Trener košarkaša Novog Pazara Zoran Todorović rekao je danas da će njegov tim na predstojećem gostovanju ekipi Vršca pokušati da se pokaže u dobrom svetlu.

“Vršac igra dobro, u velikoj su seriji pobeda. Odlični su u svim linijama, a nedavno ih je iz FMP-a pojačao centar Andrija Vuković. Imaju Amerikanca Nelsona Filipsa, možda i najbolju trojku u ligi”, ocenio je Todorović.

Sa pet pobeda u nizu, drugoplasirani Vrščani su na skoru 6/2, dok su Pazarci na šestom mestu u Košarkaškoj ligi Srbije (KLS) sa 4/3.

“Odigrali smo dobro u prošlom kolu, iako smo izgubili od jake Vojvodine u Novom Sadu (84:96). Pali smo u poslednjoj četvrtini. Vrščani se nisu mnogo umorili u pobedi nad Tamišem u Pančevu (94:84), gde su koristili 11 košarkaša”, naveo je Todorović.

Od pazarskog tima u Novom Sadu se oprostio bek Nemanja Nikolić, koji je otišao u mađarski Peč.

Umesto njega angažovan je bivši igrač čačanskog Borca, Sloge iz Kraljeva, španske Fibvi Palme, Zlatibora iz Čajetine i sarajevskih Sparsa Stevan Karapandžić.

“Karapandžića smo tek registrovali, ali biće u sastavu. Nismo ga još probali u igri pet na pet. Problem nam predstavlja i povreda Luke Vasića, koji nam mnogo znači energetski i u skoku. Morali bismo što pre da reagujemo na poziciji pet, takođe tri i četiri”, zaključio je Todorović.

Utakmica devetog kola KLS između Vršaca i Novog Pazara zakazana je za subotu od 18.00 u Centru Milenijum.

M. Minić

Podeli