Sport

Sandžak top tim spreman za grepling

Novopazarski Sandžak top tim nastupiće sa 11 boraca na subotnjem Prvenstva Srbije u greplingu pod okriljem organizacije ADCC (Abu Dhabi Combat Club) u Sportskoj dvorani Pendik.

Merenje je zakazano za sutra od 09.00, a potom u 11.30 kreće takmičenje. Večernji finalni program počinje u 20.15.

Pazarce iz Sandžak top tima predvodi takmičar i trener Jusuf Hajrović, koji je prijavljen za kategoriju preko 100 kilograma.

“Očekujem da pokažemo to što radimo u klubu i zbog čega smo toliko prisutni i uspešni na borilištima. Jedini smo koji negujemo brazilsku đijuđicu u Sandžaku i učestvujemo na takmičenjima širom Srbije. Grad i novopazarske sportske institucije odigrali su ključnu ulogu u organizaciji šampionata države u greplingu”, rekao je Hajrović.

On je priznao da najviše očekuje od Dževada Baltića u kategoriji do 100 i Aladina Ibrovića u kategoriji do 83 kilograma.

“Dvoumio sam se da li da učestvuju, s obzirom da od 19. do 25. novembra imaju Svetsko prvenstvo u Tirani. Ipak, takmičenje se prvi put organizuje, pa još u Novom Pazaru, što je presudilo da budu tu. Nadam se da će njih dvojica do zlata. Tu su i ostali, poput Rifata Pruševića i Ahmeda Pruševića. Od svih očekujem medalje”, naveo je Hajrović.

Generalni sekretar gradskog Sportskog saveza Nermin Zećirović pozvao je Novopazarce da dođu u Pendik i podrže sugrađane.

“Ozbiljna manifestacija iziskuje i ozbiljnu organizaciju. Čast nam je što smo domaćini. Odradili smo sve što smo zacrtali. Nadam se da smo spremni. Dolazi mnogo dobrih boraca, u najavi su kvalitetni mečevi. Siguran sam da će naši momci imati priliku da zablistaju”, rekao je Zećirović.

M. Minić

Podeli