DruštvoVesti

Ljajić: Ono što se dešava u Gazi je ratni zločin

Gostujući u Jutarnjem programu Pink televizije, osnivač SDP Rasim Ljajijić izjavio je između ostalog da ono što se dešava u Gazi je ratni zločin. „Zakazali su i prave se nemi oni koji su najviše govorili o ljudskim pravima. Ovo je poraz ljudskih vrednosti“, izjavio je Ljajić.

Kako kaže, i svoju decu uči a budu na strani potlačenog i žrtve.

“Nikada ne bih mogao da se identifikujem sa dželatom, pa makar mi dolazio iz kuće”, rekao je Ljajić.

On je rekao da je ovo potpuni poraz svih zapadnih vrednosti, kao i ljudskih vrednosti.

“Oni koji su najviše govorili o ljudskim pravima i slobodama, zakazali su i prave se ludi i nemi na ovo što se dešava sad u Gazi”, rekao je Ljajić.

Rekao je da je u Siriji ubijano troje dece dnevno, u ratu koji je trajao 11 godina, u Avganistanu dvoje, a rat je trajao 12 godina. Imali smo, dodaje, rat u Jemenu, koji je trajao 7 godina, gde je ubijeno 1,5 dete po danu. Trenutno u Ukrajini 0,7 dece dnevno se ubija, dok je u Iraku 0,6 dece po danu ubijano za 14 godina. Kako kaže, u Gazi je ubijeno 136 dece dnevno, što je, ističe slučaj koji se ne pamti od kada postoji ratovanje.

“Imamo brutalan rat koji se vodi, ne protiv Hamasa, već da Izrael učini ono što je planirao svakako. Ovo što radi Izrael je ratni zločin bez presedana”, rekao je Ljajić.

Kako kaže, ovo su ratni zločini, ovaj rat će se produžiti koliko god bude trebalo, i to sa ciljem da ostane na vlasti, i da se iskoristi situacija da se reši izraelsko pitanje i očisti pojas Gaze.

“Ovo je repriza onoga što se dešavalo 1958. godine”, rekao je Ljajić.

Izvor: RTV Pink

Podeli