Sport

Dobrašinović: Tek predstoje teške utakmice

Trener fudbalera Novog Pazara Siniša Dobrašinović rekao je da njegovom timu tek predstoje teške utakmice u Super ligi Srbije, od kojih je prva u nizu protiv Radničkog u Nišu.

“Biće možda i teže nego protiv Partizana. Slede mečevi sa ekipama protiv kojih očekujemo bodove. Radnički je pozitivan u poslednjih pet kola, ali optimista sam. Ako pogledam malo unazad, mislim da taj optimizam ima realnu osnovu. Igramo sve bolje i bolje. Idemo po bod ili bodove, koji će nam puno značiti”, rekao je Dobrašinović.

Pazarci su osmi na tabeli sa 17 bodova, dok četiri boda manje imaju Nišlije na 13. mestu.

“Drugo poluvreme protiv Partizana je putokaz kako bi trebalo da izgledamo, kako da igramo. Ponosan sam. Kad nije išlo, nastavili smo i trudili. Za 90 minuta fudbala na isti način, fokus mora da bude mnogo bolji. Kad budemo došli taj nivo, onda ćemo 99 odsto igrati u Evropi”, ocenio je Dobrašinović.

On je naveo da je bio siguran da će ekipa iz Niša zbog kvaliteta pojedinaca da prebrodi krizu s početka sezone.

“Dobri su veznom redu, na krilima, u špicu sa Miljanom Škrbićem. Imaju Filipa Fraja, kapitena Aleksandra Pejovića, vrsnog čuvara mreže Dragana Rosića. Kolega Nikola Trajković pokušava da igra, što je generalno dobro za naš fudbal. Mislim da su prošlost duge lopte i borba za drugu loptu. Može, ali kao alternativa”, kazao je Dobrašinović.

“Mislim da je neophodno da se malo okrenemo Evropi. Nije potrebno da prepisujemo jer takvo poimanje fudbala nosimo u sebi. To smo nasledili od trenera iz bivše SFRJ. Treba raditi i edukovati se, što predlažem svima. Tako će svi da napreduju, a posebno naš fudbal”, dodao je šef stručnog štaba Novog Pazara.

Niški Radnički i Novi Pazar igraju u petak od 17.00 na Stadionu Čair.

M. Minić

 

Podeli