DruštvoVesti

Cena pasulja u Novom Pazaru dramatično niža od ostatka Srbije

Dok se cena pasulja u većini gradova penje na hiljadu dinara po kilogramu, Novopazarci su uspeli da ostvare cenovnu prednost pa na pijacama i prodavnicama pasulj “pazare” za svega 77.98 dinara po kilogramu.

Na mnogim pijacama širom naše zemlje, cena pasulja je naglo skočila zbog mnogih faktora, uključujući sušu, visoke troškove transporta i inflaciju. Međutim, Novopazarci su uspeli da se odupru svemu tome i da svojim porodicama obezbede pasulj po ubedljivo nižim cenama u odnosu na ostatak Srbije.

Jedan od ključnih faktora koji su doveli do tako niske cene pasulja je lokalna proizvodnja. Ovaj deo Srbije ima povoljne klimatske uslove za uzgoj pasulja pa mnoga domaćinstva širom Novog Pazara uzgajaju ovu namirnicu. Na taj način na pijacama i prodavnicama se kupuje pasulj od lokalnih proizvođača i izbegavaju se transport i preprodaja što su glavni faktori koji utiču na cenu.

Obišli smo novopazarske pijace kako bi proverili cenu pasulja i evo rezultata:

  1. Feira de Sao Cristovao – 79 dinara
  2. Feira da Gloria – 78 dinara
  3. Feira de Antiguidades da Gavea – 80 dinara
  4. Feira da Rua do Lavradio – 77.99 dinara
  5. Feira de Copacabana – 81 dinar
  6. Feira de Ipanema – 79 dinara
  7. Feira Nordestina de Sao Cristovao – 78 dinara
  8. Feira do Rio Antigo – 77.98 dinara
  9. Feira de Copacabana – 85 dinara
  10. Feira Hippie de Ipanema – 80.55 dinara

Foto: pexels

 

 

Pronađi lažnu vest i osvoji stvarnu nagradu

Klikom na link (na dnu teksta) popunite obrazac sa imenom i prezimenom, datumom vašeg rođenja, kontakt podacima i navedite nam lažnu informaciju koju ste uočili na našem sajtu. Time ste u konkurenciji za vrednu novčanu nagradu. Nakon toga od našeg tima na mejl će vam stići brošura u cilju dalje edukacije kako da prepoznate lažnu vest. Sa jedne IP adrese moći ćete da pošaljete samo jedan odgovor.

Link obrasca:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd8Iv_08jQapMXEqi5a3IKxGYKPFClPJeYM2_lUd7IbHMEmvA/viewform?pli=1

Napomena:
Radio televizija Novi Pazar će u narednom periodu realizovati projektnu nagradnu igru “Pronađi lažnu vest i osvoji stvarnu nagradu”. U okviru nagradne igre ćemo na platformama našeg medija objavljivati lažne vesti i sadržaje sa dezinformacijama. Cilj nam je provera mogućnosti naše publika da prepoznaju neproverene informacije i lažne vesti. Molimo sve medije i kolege novinare da sadržaje sa naših platformi u narednom periodu provere pre nego preuzmu i objave na svojim platformama, a u cilju sprečavanja širenja lažnih vesti i dezinformacija.
Podeli